Uutiset

Veikko Laitisen limppu lähestyy MM-rajaa

Oma ennätys parani kahdeksalla sentillä. Keuruun Kisailijoiden 17-vuotias kiekonheittäjä Veikko Laitinen ei tehnyt turhaa reissua sunnuntaina Kaurialan kentälle. 19-vuotiaiden MM-kisarajaa (57 metriä) tavoitteleva Laitinen sai 1,75 kilon limppunsa lentämään parhaalla heitollaan 54,98. Se riitti voittoon Hämeenlinnan Tarmon isännöimissä Kultakeskus Junior Gamesissa.

Laitinen sai myös arvokkaan päänahan, sillä raamikas nuori mies jätti toiseksi toukokuussa 56,27 nakanneen Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Oskari Perälammen. Hän ei tällä kertaa saanut kiekkoaan lentämään kuin 53,35. Perälammella taisi olla tekniikkakin hieman sekaisin, sillä hän sai onnistumaan vain kaksi ensimmäistä heittoaan.

Veikko Laitinen uskoo rikkovansa MM-kisarajan pikapuoliin. Näyttökisoja käydään vielä muun muassa kaverin kotipuolessa Keuruulla.

– Pitempää kaarta on vielä tulossa. Pitää vain saada kiekko lentämään hieman korkeammalla, Laitinen suunnitteli.

Laitinen heitti ehjän sarjan Kaurialan kiekkoringissä. Kaikki kuusi heittoa olivat teknisesti hanskassa ja jokainen kaartoi reilusti päälle 50 metriä.

– Kiekkorinki oli hieman karhea, mutta muuten heittopaikka on ihan hyvä. Vastatuulikin pääsee puhaltelemaan kentälle kivasti, Laitinen sanoi.

Laitisen päälaji on kiekonheitto, mutta kuulaakin hän pukkaa aina silloin tällöin.

– SM-mitaleita minulla taitaa olla koossa jo kolmetoista. Kansainvälisesti paras saavutukseni kiekossa on viime vuonna Hollannissa pidettyjen Euroopan nuorten olympiafestivaalien neljäs sija, Laitinen muisteli.

Erika Ahvenharju Tarmon venyjä

Tarmon kisoissa oli tänä vuonna mukana reilut kaksisataa 9–19-vuotiasta yleisurheilijaa. Kisaisäntien parhaita saavutuksia oli T13-sarjassa kolme lajia urakoineen Erika Ahvenharjun hyvät esitykset keihäässä, 150 metrin juoksussa ja kolmiloikassa. Jokaisessa lajissa Erika teki ennätyksensä ja ylsi palkintopallille.

Keihäänheitossa Ahvenharju ylsi toiseksi tuloksella 31,50. Voittoon heittäneelle Lempäälän Kisan Pinja Kiannalle tarmolainen hävisi 13 senttiä.

Myös 150 metrillä Ahvenharju oli toinen (aika 20,60). Voittoon kiri Tampereen Pyrinnön Pinja Heinonen ajallaan 20,19.

Hyvin sujuneet kisansa Erika päätti kolmiloikan voittoon. Tässä lajissa hänen paras noteerauksensa oli 10,30. Ahvenharju oli ylivoimainen, sillä toiseksi loikkinut Espoon Tapioiden Rebekka Sukselainen ylsi tulokseen 9,43.

Erika oli syytäkin tyytyväinen tuloksiinsa. Kesken kolmiloikkakisan hän ennätti jo kommentoida kisapäiväänsä.

– Kaikki lajit ovat sujuneet tänään hyvin. Ennätyksiäkin on aina kiva tehdä, Erika nauroi.

Kahden vuoden kuluttua isot kisat

Tarmolla on kahden vuoden kuluttua järjestettävänään todella suuret yleisurheiluriennot. Vuoden 2016 elokuussa Kaurialan kentällä käydään nimittäin 14–15-vuotiaiden SM-kisat, joihin Tarmo on jo aloittanut valmistautumisen.

– Olemme kartoittaneet Hämeenlinnan kaupungin kanssa muun muassa kentän kuntoa, ja tarkoitus on jo ensi kesäksi uusia maalikameralaitteita ja ajanotto- ja lähtöjärjestelmiä. Myös moukarihäkkiä pitäisi uusia, sillä SM-kisoissa kaikki lajit on käytävä samalla kentällä. Toiset korkeus- ja seiväshyppypaikatkin pitää kentälle saada, muistuttaa Tarmon yleisurheilijoiden puheenjohtaja Kirsi-Marja Koskela.

Koskela seurasi SM-kisojen ”esikisojen esikisoja” tyytyväisenä.

– Mukana on jo nyt paljon urheilijoita, mutta SM-kisoissa heitä on vieläkin enemmän, vaikka jokainen urheilija saa osallistua vain kahteen lajiin, Koskela kertoi. (HäSa)

Asiasanat