Uutiset

Vekan linja-autovarikon paikalle puuhataan kerrostaloja

Jos asemakaavan muutos menee läpi, komeilee nykyisellä Vekan linja-autovarikolla muutaman vuoden päästä asuinkerrostaloalue.

Asemakaavan muutos koskisi linja-autovarikon lisäksi myös Vekan baaria, St1-huoltoasemaa ja Tampereentie 11:ssa sijaitsevaa vanhaa puutaloa. Sen sijaan Tampereentie 13:ssa sijaitsevalla puutalolla on kaavan mukainen julkisivusuoja, minkä vuoksi se jää purkamisen ulkopuolelle.

Vekka Liikenteen toimitusjohtaja Tapio Vekan käsityksen mukaan uuden kaavan on tarkoitus olla vahvistettu ensi syksyyn mennessä. Näin ollen Vekan varikolla on sitä seuraava talvi ja kevät aikaa tyhjentää tilansa. Kerrostalojen rakentaminen alkaa näillä näkymin keväällä 2012.

Tieto Vekan baarin mahdollisesta jäämisestä kerrostaloalueen alle saa kuppilan kanta-asiakkaat kauhistumaan. Kahvia siemaileva Hannu Eld kertoo baarin olleen hänen kantapaikkansa jo vuodesta 1971. Mies ei aio etsiä itselleen uutta kahvilaa, jos vakiopaikka haudataan. Syykin on selvä.

-Käyn täällä hyvän kahvin, munkkien ja kauniiden tyttöjen vuoksi, hymyilee 25 kilometrin päästä baariin kahvittelemaan tuleva Eld.

Mies muistelee, kuinka Vekan baarin ovet kävivät silloin, kun tavalliset kapakat menivät kiinni. Öiset juhlijat kokoontuivat sinne istumaan iltaa.

-Vielä kymmenen vuotta sitten ulkona oli öisin ihan karmea jono.

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic