Uutiset

Vekka ei päässyt jatkoon Janakkalan kunnanjohtajakisassa

Janakkalan kunnanjohtajaehdokkaista valittiin maanantaina jatkoon neljä naista ja kolme miestä. Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) ei ollut haastateltaviksi valittujen joukossa.

Sen sijaan jatkoon pääsivät Janakkalan tekninen johtaja Anna-Mari Ahonen, Nurmijärven hallintojohtaja Jukka Anttila, Kuhmoisten kunnanjohtaja Anne Heusala, Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa, Muuramen hallintojohtaja Sami Niemi, Salon hallintojohtaja Irma Nieminen ja Janakkalan kunnan kehitysjohtaja Juha Prittinen.

Hämeenlinnan kunnallispolitiikan nimistä oli ehdolla Vekan lisäksi kokoomusvaltuutettu, Hämeen Ely-keskuksen erikoissuunnittelija Lulu Riikonen. Myöskään hän ei päässyt jatkoon.

Ehdokkaat haastatellaan ensi viikon tiistaina. Kunnanhallituksen on määrä päättää marraskuun alussa, ketä se ehdottaa uudeksi kunnanjohtajaksi, ja valtuusto päättää valinnasta marraskuussa. Kunnanjohtajan virka on auki, koska nykyinen kunnanjohtaja Pekka Harju jää ensi vuonna eläkkeelle. Uuden kunnanjohtajan on määrä aloittaa Janakkalassa maaliskuun alussa. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic