Uutiset

Ven ja Karppinen seitsemänneksi maailmancupissa

Miesten pariairokaksikko Robert Ven ja Juho Karppinen päättivät soudun Etonin maailmancup-kisan B-finaalin voittoon. Lähdöstä asti johtoasemassa soutaneiden suomalaisten loppuaika oli kovassa sivuvastaisessa tuulessa 6.56.40. Yhteistuloksissa kaksikon sija on seitsemäs,.

Maajoukkueen valmentaja Ilona Hiltunen oli syystäkin tyytyväinen kaksikon finaalisoutuun.

– Miehet soutivat kisojen parhaimman soutunsa nyt finaalissa ja se näytti teknisesti myös erittäin hyvältä. On selvää, että kaksikon soutu paranee kisa kisalta, koska yhteisiä aironvetoja on vähän takana.

Kaksikko jatkaa Etonin maailmancupista kuitenkin taas yksikkösoutajiksi. Juho Karppinen suuntaa kuun vaihteessa järjestettäviin PM-kisoihin Ruotsiin ja soutaa siellä miesten yksikköä. Robert Ven osallistuu puolestaan heinäkuun alussa Venäjän Kazanissa järjestettäviin Universiadeihin niin ikään miesten yksikössä.

– Kisavedot Juhon kanssa paranivat kierros kierrokselta, vaikka sääolost vaikeutuivat. Sen vuoksi soutuajat heikkenevät, mutta sehän ei kerro koko totuutta, Ven jutteli.

– Yhteisiä treenejä on vedetty viimeiset kaksi viikkoa ja se riitti näinkin hyvään sijoitukseen, joten voimme olla tyytyväisiä, hän jatkoi.

Suomen tämän hetken kirkkaimmat naissoutajat Eeva Karppinen ja Ulla Varvio soutivat hyvään sijoitukseen sunnuntaisessa naisten pariairokaksikon 2000 metrin A-finaalissa. Kaksikko saavutti myötätuuleen soudetussa kisassa viidennen sijan ajalla 7.01.32 ja olivat myös itse tyytyväisiä kisaansa.

Voittajaan Iso-Britannian kaksikkoon kertyi eroa 8.72 sekuntia ja kolmas sija oli vain 3.51 sekunnin päässä.

Pitkästä aikaa Suomi saavutti myös maailmancup-pisteitä, sillä miesten lauantain seitsemäs ja naisten viides sija toivat yhteensä 4 maailmancupin pistettä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic