Uutiset

Ven ylivoimainen mestari

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven oli sunnuntaina odotetun ylivoimainen miesten yksikön mestari SM-souduissa Kaukajärvellä.

Venin voittoaika 2000 metrillä oli 7.20,34, toiseksi sijoittuneen Nesteen Soutajien Joel Naukkarisen 7.40,00.

– Pyrin soutamaan hyvää aikaa loppuun saakka, vaikka voitto varmistui jo ennen puolimatkaa. Ajattelin, että tämä täytyy ottaa hyvänä harjoituksena MM-kisoihin, Ven sanoi.

Mestaruus oli Venille, 23, kolmas yksiköissä. Edelliset tulivat viime vuonna ja 2011, toissa vuonna hän hävisi niukasti Juho Karppiselle.

– Kuten alkuerien jälkeen jo sanoin, niin mitenkään takki auki ei ollut tarkoitus soutaa. Lähdin lähes täysillä liikkeelle ja silti Karppisen Olli-Pekka oli 500 metrin kohdalla aika lähellä. Hän aloitti ilmeisesti liian lujaa omaan tasoonsa nähden, Ven sanoi.

Kolminkertaisen olympiavoittajan veljenpoika hyytyikin ulos mitaleilta, pronssia otti Joonas Jousimo.

– Kun en alussa soutanut täysillä, niin voimia riitti loppuun saakka. Oli kilpailu vähän erilainen kuin esimerkiksi maailmancupin B-finaali viimeksi Sveitsissä, kaikki olivat kahden sekunnin sisällä, Ven sanoi.

Pertti Karppinen oli itsekin luonnollisesti paikalla ja hän uskoo Venillä olevan hyvät mahdollisuudet saavuttaa pitkän tähtäimen tavoite eli paikka Rio de Janeiron olympiasouduissa 2016.

– Robert on kehittynyt lupaavasti. Hänellä on ollut rohkeutta rytmittää harjoittelua oikein. Taso on kyllä kova ja olympiapaikka vaatisi jatkuvaa kehittymistä, Karppinen arvioi Venin mahdollisuuksia.

Seuraavaksi Amsterdamiin

Ennen olympialaisia on vielä paljon kisoja. Seuraavat tärkeät ovat MM-kisat, ne alkavat kolmen viikon kuluttua 24. elokuuta Amsterdamissa.

– Kolme vuotta sitten soudin Amsterdamissa nuorten MM-kisoissa. Pidän radasta. Matkaan lähdemme 21. elokuuta. Täytyy vielä valmentajan kanssa miettiä, miten niitä ennen harjoitellaan, Ven sanoi.

Äiti ja valmentaja Tiina Ven arvosti viikonlopun SM-kisoja tietenkin mestaruuden takia, mutta myös hyvänä harjoituksena ajatellen Amsterdamia.

– Katumajärvellä on hyvä tehdä peruskuntoa, mutta täällä Kaukajärvellä ovat radat merkitty eikä järvellä ole moottoriveneitä Kilpailu sujui odotusten mukaan, Tiina Ven sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot