fbpx
Uutiset

Venäjällä on Suomea vastaan paljon pelissä - lentopalloilijat päättävät MM-kisansa Venäjää vastaan

Suomen viimeisellä vastustajalla Venäjällä on tänään lentopallon miesten MM-kisojen jatkolohko-ottelussa paljon pelissä. Venäjä tarvitsee ottelusta voiton yltääkseen turnauksen kolmannelle kierrokselle.

Venäjä voitti eilen Milanossa jännitysottelussa Italian 3-2. Kisaisäntä Italia kärsi turnauksen ensimmäisen tappionsa, mutta nappasi Venäjältä sarjataulukkoon yhden pisteen ja varmisti E-lohkon voiton.

Italian ohella kolmannelle kierrokselle kuuden parhaan joukkoon ovat paikkansa varmistaneet Brasilia, Serbia ja Yhdysvallat, joka on turnauksen toistaiseksi ainoa tappioton joukkue. G-lohkon voittava Yhdysvallat otti seitsemännen voittonsa, kun se nuiji turnauksen toisen järjestäjämaan Bulgarian Sofiassa 3-0.

Ennen MM-jatkolohkojen viimeisiä otteluja kolmannelle kierrokselle ovat kärkinelikon lisäksi menossa edellisten kisojen maailmanmestari Puola ja Euroopan mestari Venäjä. Jatkolohkossaan yllättäen Argentiinalle ja sen jälkeen Ranskalle hävinnyt Puola kohtaa H-lohkon päätösottelussaan Serbian.Venäjältä puuttuu maailmanmestaruusMM-kisoissa parhaimmillaan hopealle yltänyt Venäjä on jyrännyt keskinäisissä maaotteluissa Suomea vastaan voitoin 22-2. Maiden ainoa MM-kohtaaminen on neljän vuoden takaa Puolan Wroclawista, jossa Venäjä voitti jatkolohkossa 3-0.

Vuoden 2015 EM-kisojen alkulohkossa ja seuraavan alkuvuoden olympiakarsinnoissa Venäjä niin ikään voitti Suomen 3-0.

Suomen tavoin jatkomahdollisuutensa MM-kisojen kolmannelle kierrokselle ovat jo menettäneet Australia, Kanada, Argentiina, Iran ja Slovenia. Voitolla Venäjästä Suomi voisi parhaimmillaan nousta turnauksessa 14:nneksi.

Ottelu Venäjä-Suomi alkaa Milanossa kello 18 Suomen aikaa.

Asiasanat

Menot