Uutiset

Venäjällä palavat suomalaisten metsät

Venäjän metsäpalot ovat suuri haitta Suomelle ja suomalaisten terveydelle. ProKarelian kotisivulla on 22.8.2006 julkaistu artikkeli, jossa otetaan huomioon muun muassa savun myrkyllisyys, koska siellä palaa myös kaatopaikkoja ongelmajätteineen.

Virallisten kaatopaikkojen lisäksi metsissä on epävirallisia kaatopaikkoja ja niissä etenkin ongelmajätteitä. Siksiköhän savu on niin sakeaa?

Ihmettelen, miksi Suomen viranomaiset ovat niin innokkaita menemään suomalaisten verorahoilla Venäjälle sammutustöihin. Miksei vaadita Venäjää itseään hoitamaan sammutukset?

Venäläisten piittaamattomuus johtuu nähtävästi siitä, että Karjalassa palavat suomalaisten omistamat metsät.

Jos suomalaisten sammutusjoukkojen lähettäminen auttaisi Karjalan ja muiden Stalinin ryöstämien alueiden palautumista Suomelle, asian jotenkin ymmärtäisi, mutta: Suomi käyttää vuosittain useita kymmeniä miljoonia euroja Venäjän avustamiseen. Ainakin viidellä, ehkä useammallakin Suomen ministeriöllä on omia Venäjä-hankkeita.

Avustukset eivät yleensä mene edes siihen tarkoitukseen, johon ne on tarkoitettu. Suomen televisiossa oli ohjelmasarja, jossa asiaa käsiteltiin. Eikö esim. maa- ja metsätalousministeriöllä, sosiaali- ja terveysministeriöllä ja työministeriöllä ole Suomessa riittävästi rahoituskohteita, kun pitää lahjoittaa Venäjälle, isolle rikkaalle valtiolle?

Myös poliitikkojen olisi syytä lukea mainittu ProKarelian artikkeli – siitä voi tulla tärkeitä oivalluksia.

Anneli Ilonen

Hauho

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic