fbpx
Uutiset

Venäjällä voimaan maanlaajuinen maskipakko – Koronavirukseen liittyviä kuolleita uusi ennätysmäärä yhden päivän aikana

Bild: Merkel haluaa Saksaan tiukat koronarajoitukset marraskuuksi.
Viruksen leviämisen hillitsemiseksi Venäjällä astuu tänään voimaan maanlaajuinen maskipakko joillakin yleisillä paikoilla ja tiloissa, joissa on samanaikaisesti yli 50 ihmistä, kertoo Interfax.
Viruksen leviämisen hillitsemiseksi Venäjällä astuu tänään voimaan maanlaajuinen maskipakko joillakin yleisillä paikoilla ja tiloissa, joissa on samanaikaisesti yli 50 ihmistä, kertoo Interfax. Kuva: EPA

Venäjällä 346 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen vuorokauden aikana, kertoo uutistoimisto Tass. Määrä on suurin tähänastinen yhden päivän aikana raportoitu. Edellisen vuorokauden aikana kuolemantapauksia kirjattiin 320.

Tähän mennessä kuolemantapauksia on yhteensä todettu Venäjällä noin 27  000, eli noin 18,5 sataatuhatta asukasta kohden. Tartuntoja on raportoitu lähes 1,6 miljoonaa eli noin 1  070 per satatuhatta asukasta.

Viruksen leviämisen hillitsemiseksi Venäjällä astuu tänään voimaan maanlaajuinen maskipakko joillakin yleisillä paikoilla ja tiloissa, joissa on samanaikaisesti yli 50 ihmistä, kertoo Interfax. Ravintolat joutuvat suositusten mukaan sulkemaan ovensa kello iltayhdeksästä aamukuuteen.

–  Venäjän federaation alueella ihmisten pitää käyttää suojamaskeja ruuhkaisissa tiloissa, julkisessa liikenteessä, takseissa, parkkipaikoilla ja hisseissä, sanoo maan julkisen terveydenhuollon valvontaelintä johtava Anna Popova tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin hallitus aikoo ehdottaa tiukkoja lisärajoituksia ensi viikon puolivälistä alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo Bild-lehti.
Saksassa liittokansleri Angela Merkelin hallitus aikoo ehdottaa tiukkoja lisärajoituksia ensi viikon puolivälistä alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo Bild-lehti. Kuva: EPA

Saksa valmistautuu rajuihin koronatoimiin

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin hallitus aikoo ehdottaa tiukkoja lisärajoituksia ensi viikon puolivälistä alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo Bild-lehti. Kiinni menisivät muun muassa baarit, ravintolat, kuntosalit ja teatterit. Koulut ja päiväkodit sen sijaan jatkaisivat toimintaansa.

Kansalaisia kehotettaisiin tapaamaan kodin ulkopuolella korkeintaan yhden toisen talouden jäseniä, ja sukulaisvierailut olisi syytä jättää väliin. Toimien tavoitteena on painaa tartuntaluvut marraskuun aikana niin alas, ettei laajoja rajoituksia enää tarvittaisi jouluna.

Merkel tapaa iltapäivällä osavaltioiden pääministerit sopiakseen koronarajoituksista. Saksassa osavaltioilla on valta päättää rajoituksista alueillaan, ja jotkut pääministerit eivät ole valmiita niin tiukkoihin toimiin kuin Merkel haluaisi.

Toisaalta esimerkiksi eteläisessä Baijerin osavaltiossa on jo joillakin alueilla voimassa koronasulku, jossa koulut ja päiväkodit on suljettu eikä kotoaan saa poistua kuin perustellusta syystä.

Saksan uudet päivittäiset koronatartuntaluvut ovat nousseet yli 10  000:een. Talousministeri Peter Altmaier on kuitenkin varoittanut, että loppuviikosta uusia tartuntoja kirjataan vuorokaudessa jo yli 20  000.

Saksan tilanne on toistaiseksi vielä paljon parempi kuin Ranskassa, missä päivittäisten uusien tartuntojen määrä käväisi viikonloppuna jo yli 50  000:ssa ja tehohoidossa olevien määrä on kasvanut huomattavasti. Presidentti Emmanuel Macronin odotetaan ilmoittavan uusista rajoitustoimista tv-puheessaan tänä iltana.

Menot