fbpx
Uutiset

Venäjän mukaan pakotteita laajentanut Yhdysvallat "leikkii tulella"

Venäjä sanoo pakotteita laajentaneen Yhdysvaltojen “leikkivän tulella”. Venäjän mukaan uudet pakotteet heikentävät kansainvälistä vakautta.

Yhdysvallat ilmoitti eilen lisänneensä 33 venäläistä toimijaa pakotelistalleen. Kaikki mustalle listalle lisätyt henkilöt ovat olleet jo aiemmin Yhdysvaltojen pakotteiden piirissä. Joukossa on muun muassa tiedusteluun liittyviä toimijoita sekä Pietarin niin sanotun trollitehtaaseen liitettyjä henkilöitä.

Yhdysvallat kirjasi pakotelistalleen myös Kiinan puolustusministeriön varustekehitysosaston ja sen johtajan, koska Kiinan asevoimat oli hankkinut venäläisiä hävittäjiä ja ilmatorjuntaohjuksia.

– Tulella leikkiminen on hölmöä, se voi käydä vaaralliseksi, Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi.

Rjabkovin mukaan yksikään Yhdysvaltojen pakoteilmoituksista ei ole saanut Venäjää muuttamaan linjaansa.Kiina varoittaa seurauksistaKiina vaatii Yhdysvaltoja vetäytymään pakotelistapäätöksestä ja varoittaa seurauksista.

– Yhdysvaltojen toimet ovat rikkoneet kansainvälisten suhteiden perusperiaatteita ja vakavasti vahingoittaneet suhteita kahden maan ja kahden asevoiman välillä, Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Geng Shuang sanoi.

Viime kuukausina Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteita ovat rasittaneet kiistat tullimaksuista, joista uusimpien on määrä astua voimaan maanantaina.

Asiasanat

Menot