fbpx
Uutiset

Venäjän pääministeri Medvedevin ja Sipilän tapaaminen alkoi

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin tapaaminen on alkanut. Medvedev vierailee tänään Suomessa.

Pääministerit keskustelevat muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista sekä alueellisista ja kansainvälisistä kysymyksistä. Tapaamisesta tekee Venäjälle erityisen kiinnostavan se, että Suomessa suunnitellaan paraikaa Suomen ensi kesänä alkavaa EU-puheenjohtajakautta.

Venäläiset toivovat Suomen osaltaan edistävän EU:n ja Venäjän välistä suhdetta ja yhteistyötä. Suomi on perinteisesti pitänyt esillä dialogin jatkamisen tärkeyttä, joskin edellyttäen samalla, että Venäjän tulisi muuttaa Ukraina-politiikkaansa.Suurvaltapolitiikkaa ja pitkiä kriisejäKansainvälisistä kysymyksistä keskustelun kannalta polttavimmat ovat Ukraina, Syyrian tilanne, Itämeren turvallisuus ja Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteet.

Kahdenvälisistä asioista pääministerit käsittelevät joitain yksityiskohtia liittyen raja-, ympäristö- ja kaupalliseen yhteistyöhön, joita myös sektoriministerit hoitavat säännöllisesti omissa tapaamisissaan.

Ennakkoon ei ole tiedossa, keskustelevatko pääministerit Suomen viranomaisten viime viikonlopun jättioperaatiosta Turun saaristossa. Median odotetaan kuitenkin varmuudella nostavan teeman esiin. Airiston Helmi -jutussa vangittiin eilen kaksi miestä talousrikoksista epäiltynä, ja heistä toinen on venäläinen.

Edellisen kerran Sipilä ja Medvedev tapasivat toisensa Pietarissa viime vuoden syyskuussa. Tämänpäiväinen on heidän neljäs tapaamisensa.

Vierailun vuoksi tänään on syytä varautua lyhyisiin liikennekatkoksiin erityisesti Helsingin keskustassa, poliisi kertoo. Poliisi ohjaa liikennettä poikkeusjärjestelyjen aikana.

Asiasanat

Menot