fbpx
Uutiset

Venäjän varaulkoministeri: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemukset vakava virhe

"Ei pitäisi elätellä illuusioita siitä, että me vain siedämme tätä."
Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov.
Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov. Lehtikuva/ / AFP / FABRICE COFFRINI

Venäjän mukaan Suomen ja Ruotsin päätökset hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä ovat vakava virhe.

–  Tämä on jälleen yksi vakava virhe, jolla tulee olemaan kauaskantoiset seuraukset. Sotilaallisten jännitteiden yleinen taso tulee nousemaan, sanoi Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov venäläisten uutistoimistojen mukaan.

– On harmillista, että terve järki uhrataan sen vuoksi, että ylläpidetään jonkinlaisia kuvitteellisia ideoita nykyisestä tilanteesta, varaulkoministeri jatkoi.

Rjabkovin mukaan Suomen ja Ruotsin turvallisuus ei tule parantumaan päätöksen seurauksena ja Venäjä tulee ryhtymään toimenpiteisiin.

–  Heidän ei pitäisi elätellä illuusioita siitä, että me vain siedämme tätä, Rjabkov vakuutti.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi presidentti Sauli Niinistölle sunnuntaina, että hän pitää sotilasliittoon liittymistä virheenä, kun kaksikko keskusteli puhelimessa.

Ruotsissa valtiopäivät keskustelee tänään maan hallituksen viime viikolla julkistamasta turvallisuuspoliittisesta analyysistä. Käytännössä keskustelussa on kyse Nato-jäsenyydestä, jota tukemaan hallituspuolue sosiaalidemokraatit asettui eilen puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

Myös Suomessa eduskunta on aloittanut tänään Nato-käsittelyn. Se jatkuu vielä huomenna, sillä puheenvuoroja on pyydetty niin paljon.

Asiasanat

Menot