fbpx
Uutiset

Venäläiset jatkavat Mariupolin valtausyritystään, kertoo Britannian puolustusministeriö

Ukrainan viranomaisten mukaan kaupungissa kuollaan nälkään ja janoon.
Ukrainassa Venäjän joukot jatkavat yrityksiään Mariupolin satamakaupungin valtaamiseksi maan eteläosassa.
Ukrainassa Venäjän joukot jatkavat yrityksiään Mariupolin satamakaupungin valtaamiseksi maan eteläosassa. Lehtikuva/AFP PHOTO / Satellite image 2022 Maxar Technologies

Ukrainassa Venäjän joukot jatkavat yrityksiään Mariupolin satamakaupungin valtaamiseksi maan eteläosassa, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä raportissaan Twitterissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Venäläiset ovat jo aikaisemmin onnistuneet etenemään kaupungin keskustaan, mutta ukrainalaisten hallussa on edelleen osia kaupungista.

Ukrainan armeijan mukaan sen joukot ovat puolustaneet kaupunkia jo yli 40 päivää.

Britannian puolustusministeriön mukaan piiritetyssä kaupungissa loukussa olevien siviilien tilanne huononee koko ajan. Tarkkaa tietoa siviilien määrästä ei ole, mutta Mariupolissa uskotaan olevan vielä pitkälti yli 100  000 siviiliä, joita ei ole saatu evakuoitua.
Ukrainalaisten mukaan ihmisiä on jo Mariupolissa kuollut nälkään ja janoon.

Britannian puolustusministeriön mukaan venäläiset pitävät siviilejä loukussa painostaakseen puolustajia antautumaan.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan venäläisten hyökkäykset maan itäosassa ovat niin ikään jatkuneet, mutta joukot eivät ole onnistuneet etenemään. Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjä tavoittelee nyt Donetskin ja Luhanskin alueiden täydellistä hallintaa.

Asiasanat

Menot