fbpx
Uutiset

Venäläiskone joutui kiertämään tuhansia kilometrejä hakiessaan karkotettuja diplomaatteja

EU:n lentokieltoalueen vuoksi koneen reitistä tuli yli 15 000 kilometrin mittainen.
Karkotettuja venäläisiä diplomaatteja Kreikasta ja Espanjasta noutanut venäläinen matkustajakone joutui tekemään huiman kiertomatkan EU:n lentokieltoalueen vuoksi.
Karkotettuja venäläisiä diplomaatteja Kreikasta ja Espanjasta noutanut venäläinen matkustajakone joutui tekemään huiman kiertomatkan EU:n lentokieltoalueen vuoksi. Lehtikuva// AFP Hussein Faleh

Karkotettuja venäläisiä diplomaatteja Kreikasta ja Espanjasta noutanut venäläinen matkustajakone joutui tekemään huiman kiertomatkan EU:n lentokieltoalueen vuoksi, kertoo lentoliikennettä tarkkaileva FlightRadar24 -sivusto.

–  Espanja ja Kreikka myönsivät koneelle poikkeusluvan käyttää ilmatilaansa, mutta muuten kone joutui kiertämään maat, jotka ovat kieltäneet venäläiskoneiden lennot, verkkosivustolla kerrottiin.

Diplomaattien noutamiseksi jouduttiin tekemään “kiertomatka”, jolle kertyi matkaa pitkälti yli 15  000 kilometriä, mikä on vain hieman vähemmän kuin maailman pisin yhtäjaksoinen lentoreitti Singaporen ja New Yorkin välillä.

Sivusto muistuttaa, että useat muutkin maat ovat karkottaneet venäläisdiplomaatteja vastalauseena Ukrainan sodalle, joten lisää pitkiä lentokierroksia voi olla luvassa.

Menot