fbpx
Uutiset

Venäläisten eteneminen Itä-Ukrainassa edelleen hidasta, ukrainalaisten vastarinta aiheuttaa suuria tappioita

Britannian puolustusministeriön mukaan eteneminen maksaa kalliisti Venäjälle.
Ukrainassa yritetään jälleen tänään evakuoida siviilejä Azovstalin terästehtaasta Mariupolin satamakaupungissa. Mariupol on ollut viikkokausia piiritettynä.
Ukrainassa yritetään jälleen tänään evakuoida siviilejä Azovstalin terästehtaasta Mariupolin satamakaupungissa. Mariupol on ollut viikkokausia piiritettynä. Lehtikuva/AFP

Ukrainassa Venäjän hyökkäyksen pääpainopiste on edelleen Donbassin alueella, missä se yrittää vakauttaa hallintansa Donetskin ja Luhanskin alueilla, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäiskatsauksessaan Twitterissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Raskaita taisteluita on käyty etenkin Lysytshanskin ja Sjevjerodonetskin kaupunkien lähistöllä, missä Venäjän joukot yrittävät edetä Izjumista Slovjanskiin.

Ukrainan joukkojen vastarinta on kuitenkin voimakasta, minkä vuoksi venäläiset ovat saaneet vallattua uusia alueita vain rajoitetusti.

Näitäkin alueita vallatessaan venäläiset ovat kärsineet merkittäviä miehistö- ja kalustotappioita, puolustusministeriö kertoo.

Terästehtaan siviilejä yritetään evakuoida

Ukrainassa yritetään jälleen tänään evakuoida siviilejä Azovstalin terästehtaasta Mariupolin satamakaupungissa. Mariupol on ollut viikkokausia piiritettynä.

YK on aikaisemmin ilmoittanut tekevänsä kaiken mahdollisen, jotta Mariupolin evakuoinnit onnistuisivat.

Azovstalin terästehdaskompleksin alueelle ovat siviilien lisäksi perääntyneet myös viimeiset kaupunkia puolustavat ukrainalaisjoukot.

Venäjä kertoi jo viime viikolla vallanneensa Mariupolin täysin lukuun ottamatta terästehtaan aluetta.

Tästä pääset lukemaan muita Hämeen Sanomien Ukraina-juttuja.

Asiasanat

Menot