fbpx
Uutiset

Venetsia suitsii turistien "moukkamaista" käytöstä

Kaupunki aikoo kieltää istuskelun ja makailun maassa. Kanaaliin ei sovi kastaa varpaita.
Turistin ei sovi istua mihin tahansa Venetsian Pyhän Markuksen toria ympäröivässä pylväskäytävässä.

Liian suuren turistitulvan keskellä tuskailevan Venetsian viranomaiset Italiassa ovat ryhtyneet toimiin rajoittaakseen turistien “moukkamaista” käytöstä.

Kaupunki aikoo kieltää ihmisiltä istumisen ja makailun maassa. Kieltoa ehdottaa pormestari Luigi Brugnaro, ja sakko maassa istumisesta ja makailusta olisi 50–500 euroa, kertoo Guardian-lehti.

Jo tähän mennessä on kielletty istuskelu Pyhän Markuksen toria ympäröivässä pylväskäytävässä muualla kuin penkeillä.

Kaupungin neuvosto äänestää kiellosta lokakuussa. Sitä kuitenkin vastustavat neuvoston jäsenet Viiden tähden liikkeestä sekä asukkaiden aktivistiryhmistä.

– On jo olemassa niin pitkä lista siitä, mikä on kiellettyä Venetsiassa, että kohta ei ole enää mitään jäljellä mitä saa tehdä, sanoi Guardianille
Marco Gasparinetti, joka johtaa asukkaiden Gruppo Aprile 25 -ryhmää.

– Heidän täytyy palkata 5 000 uutta virkailijaa valvomaan kaikkea.

Juopuneille sakkoa tai porttikielto

Kaupungin viranomaiset harkitsevat myös musiikin kieltämistä veneissä, joilla asukkaat enimmäkseen liikkuvat. Ihmisiä voidaan jo kieltää saapumasta kaupunkiin tai sakottaa siitä, että he ovat juovuksissa. Kanaaleissa uiminen tai edes varpaiden kastaminen niihin on kielletty.

Hyvällä ei katsota myöskään sitä, jos mutustelee jotain kävellessään tai istuessaan portailla.

Joka kesä “hyvän käytöksen enkelit” partioivat turistialueilla varmistaakseen sen, että ihmiset noudattavat sääntöjä. Moni turisti ei tiedä, että kaupungissa on varattu alueet eväiden syömiselle. Ne ovat syrjässä turistikohteista.

Venetsiaan tulee päivittäin jopa 60 000 turistia, mikä vaikeuttaa paikallisten asukkaiden elämää. Paola Mar, kaupungin turismipäällikkö, sanoi Observer-lehdelle heinäkuussa, että hyvän käytöksen säännöillä ei ole tarkoitus osoitella sormella tiettyjä ryhmiä, vaan “kunnioittaa” kaupunkia.

Sääntöjä myös kaupungin työntekijöille

Venetsia on laatinut joukon sääntöjä myös kaupungin työntekijöille. Kahvitaukojen poistamista ei ole mainittu suoraan, mutta uuden säännön mukaan työhön tulleiden kaupungin työntekijöiden tulisi “pidättäytyä aktiviteeteista, jotka viivyttävät palvelun tehokasta alkamista”, kirjoittaa thelocal.it-sivusto.

Uudet säännöt kieltävät myös bermuda-shortsien pitämisen, vaikka kaupungissa on kesällä joskus jopa +40 celsiusastetta lämmintä.

Internetiä ja matkapuhelimia saa käyttää vain “hallinnon määrittämissä puitteissa ja vain institutionaalisiin tarkoituksiin”.

Useat kaupunkineuvostot ovat Italiassa tehneet samanlaisia sääntöjä estääkseen työntekijöitään harhautumasta työnsä ulkopuolisiin toimintoihin.

Menot