Uutiset

Venla Hovi kieputti KalPan nurin

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten lätkäjoukkue päätti SM-jatkosarjan kukistamalla kuopiolaisen KalPan luvuin 8-4 (0-0, 6–3, 2-1). Laitahyökkääjä Venla Hovi oli erityisen kovalla tehotuulella.

HPK on nyt taulukossa toisena pisteen Kärppien edellä, mutta oululaisilla on vielä pelaamatta kotimatsi ensi sunnuntaina KalPaa vastaan. Koska Kärpillä on Kerhoa parempi maaliero, sille riittää yksi piste suoraan välieräpaikkaan.


Erässä nolla tai yhdeksän maalia

Sunnuntainen koitos näytti sen, että maalinteko voi yhdessä erässä olla mahdotonta ja heti seuraavassa erässä maaleja syntyy alvariinsa. Maalittoman avauserän jälkeen nimittäin mässäiltiin toisessa erässä peräti yhdeksällä osumalla. Vasta kolmas erä tuotti normilukeman kolme maalia.

-Meillä oli ensimmäisen kerran tällä kaudella kaikki paikalla, joten teimme kokeiluja ensimmäisessä erässä, sanoi HPK:n valmentaja Tuomo Nukari.

Kerhon ykkösketju palasi toiseen erään tuttuun muotoonsa, jossa sentteri Riikka Norosen (0+3) laidoilla viilettivät Venla Hovi (3+2) ja Annina Rajahuhta (2+3). Norosen johtama viisikko oli hurjassa vireessä.

-Ei se kenttä tainnut tehdä kuin viisi maalia toisessa erässä, Nukari tuumasi.


Hovin itseluottamus on lisääntynyt

Venla Hovi, 24, iski kypärätempun höysteeksi kaksi mallikasta syöttöä ja kokosi Rajahuhdan tavoin viisi tehopistettä.

-Maalinteko on ollut vähän hankalaa, joten oli hyvä, että maaleja syntyi. Nyt meillä riitti kärsivällisyyttä maalipaikoissa. Omassa päässä pitää olla tarkempana, sanoi Hovi.

-Olemme pelanneet yhdessä ja hyvin yhteinen sävel taas löytyi. Ensimmäisessä osumassa (1-0) pääsin puolittaiseen läpiajoon, kun karkasin laidasta. Toinen maalini (5-3) tuli puhtaasta läpiajosta ja kolmas (7-3) syntyi frebarista, Hovi muisteli osumiaan.

Hovi harhautti läpiajosta tekemässään osumassa KalPan maalivahti Josetta Puustisen umpisolmuun ja löi nätisti kiekon tyhjiin.

-Tyypillisin osumani on tainnut olla yleensä suorasta hyökkäyksestä tehty maali, Tampereella kiekkouransa Ilveksessä aloittanut, mutta Kangasalla nykyään asuva Hovi sanoi.

Toista kauttaan Kerhossa pelaava Hovi kasasi jatkosarjan 13 pelissä 21 (10+11) pinnaa.

-Olen ollut usein ennen tuhlari. Onnistumiset ovat lisänneet nyt hyvin itseluottamusta, sanoi Hovi.


Kerho on kasvanut joukkueena

Kerhon tehoista vastasivat sunnuntaina myös kapteeni Mira Huhta (1+1), maalitilinsä avannut sentteri Mirka-Maria Kuvikko (1+0), Sanna Lankosaari (1+0), Salla Rantanen (0+1), Eveliina Similä (0+1) ja Susanna Tapani (0+1).

-Olemme kasvaneet joukkueena kauden aikana. Kun pari (Rajahuhta ja Tapani) pelaajaa tuli lisää, niin meillä on koossa hyvä paketti. Meillä on kolme vahvaa kenttää, sanoi Hovi.

-Kun pelit tästä koventuvat, puolustuksen pitää pystyä antamaan ensimmäinen syöttö nöyrästi, Nukari painotti.

-Itse sössimme suoran välieräpaikan ja kakkossijan. Vielä kun Kärpät voitti tänään Ilveksen. Meillä on vielä pieni oljenkorsi, mutta en usko siihen. Pelataan sitten pitemmän kaavan kautta, Nukari sanoi.

-Välillä oli loukkaantumisia. Runkosarjasta ei voi antaa kiitettävää arvosanaa, sillä oli ailahtelevuutta. Tosin muutamia helmiäkin osui joukkoon, Nukari sanoi.

HPK:n iso haaste on perjantaina alkava Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnaus.

-Vielä ei voi miettiä pitemmälle kuin ensimmäiseen otteluun ja ensimmäiseen vaihtoon, Nukari painotti. (HäSa)

Mainos