Uutiset

Venla Hovin kokeilu aloitti juhlat

Hämeenlinnan Pallokerhon naiskiekkoilijoiden neljäs peräkkäinen SM-mitali tuli pidemmän kaavan kautta. Kerhon laitahyökkääjä Venla Hovi, 24, laukoi ratkaisun jatkoerässä SM-pronssipelissä, kun HPK löi Espoon Bluesin 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0).

-Ajattelin, etten halua antaa huonoa syöttöä maalin kulmalta. Päätin kokeilla ampumista, ja se tuotti osuman, sanoi Hovi.

Sarjan tähtikuusikkoon valitun Hovin osumaan esityön tekivät kapteeni Mira Huhta ja Annina Rajahuhta, joka oli voittamassa kolme edellistä mestaruutta eri seuroissa.

-Oli pettymys, kun emme päässeet pelaamaan kirkkaimmista mitaleista. Päätimme, että ehdottomasti haemme voittoa pronssipelistä. Kausi oli kokonaisuutena ailahteleva. Välillä pelaajiakin tuli lisää, joka toi muutoksia, Hovi sanoi.

Moni pelaaja kehittyi

Hovi oli positiivisella mielellä, kun kaulassa killui SM-pronssi.

-Positiivinen maku kaudesta jää. Moni pelaaja kehittyi kauden aikana paljon, sanoi Hovi.

Hovin kausi ei suinkaan päättynyt pronssiotteluun. Hän kuuluu maajoukkueen runkopelaajiin ja taistelee tiukasti kisapaikasta USA:ssa pelattaviin MM-kisoihin.

-Peurungalla alkaa perjantaina ensimmäinen kisaleiri. Minun lisäkseni HPK:sta ovat mukana ainakin Annina Rajahuhta ja Jutta Stoltenberg, kertoi Hovi.

HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari myönsi, että pelin loppuhetket menivät jännittäviksi.

-Samanlainen peli oli kuin muutkin pudotuspelit. Taisi olla kahdeksas maalin peli. Veimme peliä taas alussa, mutta emme saaneet tapettua ottelua ensimmäisessä erässä, sanoi Nukari.

Rajahuhta aukaisi maalihanat

Runsaasti tekopaikoissa ollut ja välillä maalirautojakin kilautellut Annina Rajahuhta (1+1) avasi Kerhon maalihanat avauserässä.

Parivaljakko Sanna Lankosaari (1+1)-Riikka Noronen (1+2) osui toisessa erässä, mutta Bluesin tehopelaaja Christine Posa (2+0) kavensi.

Bluesin kapteeni Essi Hallvar vei pelin päätöserän osumallaan jatkoerään.

-Monta peliä meitä on koeteltu, joten vähän oli pelko perseessä lopussa. Olen todella ylpeä koko joukkueesta. Tässä ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Onneksi oli meidän vuoro voittaa, Nukari huokaisi.

Nukari kiitteli tasaisesti koko ryhmänsä panosta, mutta muuten hän nosti maalintekijät (Rajahuhta, Lankosaari, Noronen ja Hovi) isoon rooliin. Nuori maalivahti Kiira Laine, 17, kuului huippuonnistujiin, sillä hän venyi eleettömän varmasti ja sulavasti 39 torjuntaan.

Emma Terho suoraan äitiyslomalta peliin

2000-luvun kestomenestyjä Blues taitaa alkaa jäämään kelkasta, sillä se jäi jo toisena vuonna peräkkäin ilman mitalia.

Blues voitti ennätyksellisesti seitsemän mestaruutta putkeen vuosina 1999-2005. Se jatkoi mestaruusputkea vielä uudestaan kolme kertaa vuosina 2007-09. Espoolaisten pitkä mitaliputki loppui jo viime kauteen.

-Pelasimme kauden parasta kiekkoa pudotuspeleissä. Se ei vaan riittänyt, mutta ylpeä olen koko ryhmästä. Kaverille sattui pomppimaan tällä kertaa, sanoi Bluesin valmentaja Kai Jansson.

Bluesin nykyjoukkueen manageri Emma Terho (os. Laaksonen) pelasi pronssipelissä kauden toisen matsinsa, sillä hän synnytti viisi viikkoa sitten.

-Emma on huikea pelaaja ja yksilö. Hän on kaikkien aikojen paras eurooppalainen naiskiekkoilija, Jansson totesi.

Naisten SM-sarjan parhaana maalivahtina palkittiin Bluesin Isabella Portnoj, joka pronssipelissäkin torjui peräti 46 kertaa. (HäSa)

Päivän lehti

25.1.2020