Uutiset

Verkatehdas nöyrtynee iltapysäköinnin suhteen

Verkatehtaan alueen suurimmat toimijat, Hämeenlinnan teatteri, Vanajaveden opisto, Sibeliusopisto ja Biorex vetoavat nyt Verkatehtaan johtoon ja hallitukseen: Maksullista iltapysäköintiä ei saa venyttää iltakahdeksaan asti.

-Luotamme siihen, että hallitus myöntää virheensä, sanoo Hämeenlinnan teatterin hallintojohtaja Jukka Jokinen.

Maksullisen pysäköintiajan on tarkoitus pidentyä syyskuun loppupuolelta alkaen kello 20 asti. Tähän asti maksullinen aika on loppunut kello 17.

Asiaa käsiteltiin lyhyesti Verkatehtaan hallituksen kokouksessa viime perjantaina. Hallituksen varapuheenjohtaja Jutta Äijälä (kok.) kertoo, ettei päätöksiä vielä tehty, mutta iltapysäköinnin tarpeellisuutta tullaan arvioimaan uudelleen.

-Ei maksullisen ajan pidentäminen ihan harkitsematon päätös ollut, mutta ei ehkä ihan loppuun asti harkittukaan, Äijälä muotoilee.

Maksullisuutta ylipäätään ei kyseenalaisteta

Äijälä ei lupaa, että asiaan tulee muutos, mutta hän sanoo olevansa itse valmis puoltamaan pysymistä nykyisissä pysäköintiajoissa. Seuraava hallituksen kokous on vasta myöhään syksyllä, mutta Äijälä uskoo, että tämä asia tullaan ratkaisemaan ennen Verkatehtaan iltakauden alkua.

Pysäköinnin maksullisuutta ylipäätään ei tulla kyseenalaistamaan.

Pysäköintiajan pidentyminen vaikuttaisi erityisesti teatterin ja elokuvateatterin asiakkaisiin, sillä esitykset alkavat kuuden jälkeen. Äijälä epäilee, että suurelta osin toimijoiden parkkipaikkarutina kumpuaa myös itsekkäistä syistä.

-Heitä harmittaa heidän oman työpaikkapysäköintinsä vaikeutuminen. Mutta nämä parkkipaikat ovat meidän asiakkaidemme asiakkaille, Äijälä sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020