Uutiset

Verkatehdas täyttyy taas vaalihumusta

Hämeen Sanomien, Radio Hämeen ja Verkatehtaan vaaliyhteistyö saa jatkoa myös kuntavaaleissa. Kolmikko järjestää lokakuussa yhteensä kolme yhteistä vaalitapahtumaa.

– Tavoitteemme on nostaa vaaleja esiin, sillä edustuksellisen demokratian toteutuminen on yksi yhteiskuntamme kulmakiviä ja meidän kaikkien yhteinen etu, Radio Hämeen päällikkö Pertti Lampinen sanoo.

Hämeen Sanomien päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen on samoilla linjoilla.

– Yhteistyömme toimi hyvin jo viime eduskuntavaaleissa. Siitä oli hyvä jatkaa, Uusi-Kilponen sanoo.

Myös Verkatehdas pitää yhteiskunnallista vaikuttamista tärkeänä. Verkatehtaan vastuulla on huolehtia tiloista ja tekniikasta.

– Tämä on yhteinen ponnistus, jossa halusimme ilman muuta olla mukana, toimitusjohtaja Jouko Astor sanoo.

Luvassa kuntien taisto

Ensimmäisenä Verkatehtaalla järjestetään sunnuntaina 14. lokakuuta klo 15 Hämeenlinnan seudun kuntien taisto. Vanajasalin lavalle on kutsuttu Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan avainpäättäjät eli valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat keskustelemaan seudun tulevaisuudesta.

Noin tunnin kestävän vaaliväittelyn aikana puretaan hallituksen kuntauudistus osiin ja pohditaan sen käytännön toteutumismahdollisuuksia Hämeenlinnan seudulla. Suorana lähetyksenä radioitavan taiston vetävät Radio Hämeen päällikkö Pertti Lampinen ja Hämeen Sanomien päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen.

Kahvitauon jälkeen kunnat jakaantuvat kolmeen eri saliin, joissa keskustelua jatketaan kunkin kunnan omilla kysymyksillä. Puolueet valitsevat ehdokkaansa näihin kolmeen paneelikeskusteluun. Hämeenlinnan osuuden juontaa Pauli Uusi-Kilponen, Janakkalan Pertti Lampinen ja Hattulan toimittaja Jukka Viitaniemi.

Vaalitori lasipihalla

Toinen yleisötilaisuus järjestetään vaaliviikon tiistaina 23. lokakuuta. Silloin Vanajasalissa on tarkoitus keskustella kuntien asioista maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla.

Eduskuntapuolueet valitsevat edustajansa iltakuudelta alkavaan väittelyyn, joka myös radioidaan suorana lähetyksenä.

Ennen ja jälkeen tapahtumia Verkatehtaan lasipihalla on vaalitori, jossa ehdokkailla ja puolueilla on mahdollista tavata kansaa ja jakaa vaalimateriaalia.

Lisäksi kolmikko järjestää Verkatehtaalla vaalisunnuntaina 28. lokakuuta Hämeenlinnan yhteiset vaalivalvojaiset. Ääntenlaskennan edistymistä ja tulosten seurannan lomassa Isossa Huvilassa ehdokkaita, heidän tukijoukkojaan ja paikalle saapuneita vieraita viihdyttää Ants In The Pants. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic