Uutiset

Verkatehtaan alueelta kaivetaan synergiaa

Kaupunki etsii uudenlaista synergiaa Verkatehtaan alueelle. Maanantaina kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen Verkatehdas-konseptin kehittämisen.

Monisanainen ja kaunokielinen esitys konseptin laatimisesta pitää sisällään ajatuksen tehdä Verkatehtaasta konserni. Se voisi toimia sateenvarjo-organisaationa, joka tuottaisi alueen toimijoille yhteisiä palveluita.

Tavoitteena on se, ettei Verkatehtaan alueella ainakaan hallinnossa tai tekniikassa tehtäisi päällekkäisiä toimintoja. Tällä hetkellähän jokaisella alueella toimivalla konserniyhtiöllä on oma hallintonsa.

Tämän vuoden budjetissa edellytetään selvitystä Verkatehtaan alueella toimivien sisällöntuottajien yhteisestä konsernista.

Kaupunkikonserniin kuuluvia toimijoita on tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupunginteatteri, Taidemuseo, Arx ja Sibeliuksen syntymäkotisäätiö.


Valmista elokuussa

Esityksenä kaupunginhallitukselle on, että Verkatehdas oy valtuutetaan laatimaan selvitys alueen toimintarakenteen kehittämisestä. Selvityksen odotetaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä.

Verkatehtaalta odotetaan arviota konsernin hyödyistä ja haitoista. Selvitystä varten on arvioitava, miten mahdollisen konsernin perustaminen vaikuttaa esimerkiksi alueen palvelutasoon ja kuntakonserniin kuuluvien toimijoiden tuottavuuteen.

Verkatehtaan konsepti sisältää muutakin kuin konsernin ja koskee myös muita tuottajien ja kuluttajien verkostoja kuin kaupunkikonserniin kuuluvia yhtiöitä.

Esimerkiksi Vanaja-salin konserttitarjonnasta suurin osa tuotetaan ilman kaupungin suoraa rahoitusta. Myös kokous- ja kongressitoiminta on tärkeä rahoituksen lähde Verkatehtaan ylläpidolle.


Yhteistä markkinointia

Valmistelussa on myös otettava huomioon taiteen perusopetuksen kehittäminen. Myös Linnanniemen alueen tarpeet tutkitaan samalla.

Kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin mukaan Linnanniemen alueen kanssa voisi esimerkiksi tutkia yhteistä markkinointia.

-Kun kuitenkin toimijat ovat keskikaupungilla niin lähellä toisiaan, se kannattaa ainakin selvittää. (HäSa)

Päivän lehti

18.1.2020