fbpx
Uutiset

Verkatehtaan nimi vaihtoon

Mielikuvamarkkinoinnin ammattilaisena uuden upean kulttuurikeskuksen nimi tulisi mielestäni ehdottomasti vaihtaa ennen keskuksen käyttöönottoa.

Verkatehdas kuvaa toimintaa, jota kiinteistössä on joskus aiemmin tehty. Miltä kuulostaa, että tyttärenne opiskelee pianonsoittoa verkatehtaassa, tai että lähdetäänpä tummassa puvussa hienosti konserttiin verkatehtaaseen…

Nimi Verkatehdas ei todellakaan anna arvoistansa mielikuvaa, ei innosta eikä aikaansaa lupausta jostain suuremmasta ja hienosta. Nimi päinvastoin latistaa. Mielikuvat ovat lähinnä tunkkaiset ja mieleen tulee remontoidun vanhan tehdassalin jäänteet.

Lisäksi Suomessa on vastaavia “tehtaita” jo ennestään, eikä rinnastus niihin ole yhtään eduksi, jonka kaikki vaikkapa Helsingin Kaapelitehtaalla kävijät tietävät, että kyse ei siellä todellakaan ole mistään juhlavasta tilasta vaan hyvin karkealla tavalla saneeratusta tiilimörskästä.

Jotta kaupunkilaisetkin ymmärtäisivät paremmin hankkeen kustannuksia, veronmaksajat haluavat olla mielummin rakentamassa jotain suurempaa kuin saneeraamassa vanhaa käytöstä poistettua verkatehdasta.

Lisäksi matkailijat ja turistit hakevat muuta kuin vanhaa tehdasta, jotain, mikä tuo mielenkiintoista lisäarvoa jo omalla olemuksellaan.

Ehdotankin, että Hämeen Sanomien nimikilpailu konserttisalin nimeksi poikisi myös kokonaan uuden ajattelun koko kulttuurikeskuksen nimelle.

Oma ehdotukseni nimeksi on Kulttuurikeskus Häme, koska hämäläisestä kulttuurista ja taiteesta on silloin perimmältään kyse kun me itse ja lapsemme sitä tuottavat.

Ehdotan hämäläisteemaa muutenkin näyttelyineen, maisemineen, ruokineen, yrityksineen ja tuotteineen. näkyväksi osaksi uuden kulttuurikeskuksen toimintaa, jotta me kaikki kaupunkilaiset ja hämäläiset näin voimme tuntea sen meille yhteiseksi asiaksi, joka lisäksi vahvistaa koko Hämeenlinnan alueen omaa identiteettiä.

Pro Kulttuurikeskus Häme

Hämeenlinna

Menot