Uutiset

Verkko-opetuksen laatupalkinnot kolmelle hankkeelle

Kolme verkko-opetushanketta sai torstaina opetusministeriön laatupalkintona 5 000 euroa ITK.konferenssissa Hämeenlinnassa.

Monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulu Moped on suunniteltu erityisesti maahanmuuttajaoppilaille, mutta materiaalia käytetään myös erityisopetuksessa ja Ruotsin suomalaiskouluissa. Mopedin taustalla ovat Turku ja Turun normaalikoulu, Tampere, Vuolijoki, Espoo, Lappeenranta ja Raisio.

Akateemiset opiskelutaidot -verkkokurssi on syntynyt Oulun, Lapin ja Vaasan yliopistojen sekä Taideteollisen korkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteistyönä.

Mäntän seudun koulutuskeskus on luonut datanomikoulutukseen mallin, jossa tutkinnon voi suorittaa kokonaan verkossa verkko-oppimisalustan, Messengerin ja Skypen avulla.

Hämeenlinnan ITK-konferenssi kokoaa kolmena päivänä Aulangolle noin 1 500 osanottajaa pohtimaan teknologian käyttöä opetuksessa.

Torstaina iltapäivällä jaetaan ensimmäiset Hiiritohtori-todistukset 50 lapselle. He ovat osallistuneet Pelastakaa Lapset ry:n ja Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen yhteishankkeeseen. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020