fbpx
Uutiset

Verottaja karhuaa puutarhatonttuja

Brittiläinen verokapinallinen Gwynneth Lester on lähettänyt puutarhatonttunsa evakkoon. Lester, 57, pelkää niiden muussa tapauksessa joutuvan veroja ulosoton kautta perivän yhteiskunnan kitaan.

Lester kieltäytyy maksamasta lähialueen palvelujen ylläpitoon tarkoitettua veroa. Lester perustelee kieltäytymistään sillä, että hän ei käytä kyseisiä palveluja lainkaan.

Lesterin verovelka on tällä hetkellä noin 1 000 euroa. Lähiaikoina hän joutuu setvimään veroasioitaan oikeudessa. Sieltä matka jatkuu pahimmassa tapauksessa vankilaan.

– Veroviranomaisten on aivan turha haaveilla puutarhatontuistani. Eivätkä he saa minulta mitään muutakaan. Olen vienyt kaikki keräämäni esineet evakkoon piiloon, voitonriemua tihkuva Gwynneth Lester kertoo.

Turkmenistanin presidentti lupaa taivaspaikan

Nyt voi varmistaa taivaspaikkansa oikein valtionpäämiehen lupauksella. Turkmenistanin presidentti on luvannut tv:ssä, että jokainen, joka lukee hänen filosofisen teoksensa kolmeen kertaan, pääsee taivaaseen.

Merkillisen lupauksen antoi Keski-Aasian maan itsevaltainen presidentti Saparmurat Nijazov. Elinikäiseksi presidentiksi valittu Nijazov esittelee ajatuksiaan kirjassaan nimeltä Ruhnama.

– Jos lukee tämän teoksen kolmasti, muuttuu älykkäämmäksi ja pääsee suoraan taivaaseen, Nijazov lupasi valtion television lähetyksessä maanantaina.

Taivaassa nähtäneen tulevaisuudessa runsaasti ainakin Turkmenistanin nuorempaa väestöä. Nijazovin kaksiosainen kirja sattuu olemaan pakollista luettavaa maan koululaisille.

Presidentti Nijazov tunnetaan myös nimellä Turkmenbash (kaikkien turkmenistanilaisen johdattaja). Hän nousi Turkmenistanin johtajaksi jo Neuvostoliiton aikana.

STT

Menot