fbpx
Uutiset

Verotulot laskevat Forssassa

Forssan kaupunginjohtaja Tapani Venho kuvailee kaupungin talousarvioehdotusta tiukan talouden ja kultaisen keskitien talousarvioksi. Se ylläpitää nykyisten palvelujen määrän ja laadun.

Venho korostaa, että Forssa pitää talouden tasapainosta kiinni vaikeinakin aikoina. Kaupunki varautuu tekemään toiminnallisia ja taloudellisia muutoksia nopeallakin aikataululla, mikäli suuret eurooppalaiset taloudelliset ongelmat niin vaativat.


Verotus pysyy ennallaan

Tuloveroprosentti säilyy ensi vuonna 19,50:nä, ja kiinteistöverotus pysyy ennallaan. Myöskään vesitaksat eivät nouse.

Kaupungin toimintamenot ovat ensi vuonna 109,9 miljoonaa euroa (ilman vesilaitosta). Kasvua on peräti 6,6 prosenttia. Terveyspalvelumenot kasvavat kuluvaan vuoteen verrattuna noin 2 miljoonaa euroa.

Verotuloja kaupunki odottaa ensi vuonna 53,7 miljoonaa euroa. Laskua on tähän vuoteen verrattuna 1,4 prosenttia.

Sen sijaan valtionosuudet kasvavat ensi vuonna. Niitä Forssa saa 36,1 miljoonaa euroa, joka on noin 2 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna. Forssassa kehitystä pidetään kielteisenä, sillä se merkitsee, että riippuvuus valtiosta kasvaa.

Vuosikate on 3,9 miljoonaa euroa, ja vesilaitoksen kanssa yhteensä 5,4 miljoonaa. Budjetti on tasapainossa.


Kartanonkatua kunnostetaan

Investoinnit ovat 6 miljoonaa euroa, ja vesihuoltoliikelaitoksen investoinnit 1,5 miljoonaa. Merkittäviä investointeja ovat Kartanonkadun kunnostus sekä Ratasmäen yritysalueen rakentaminen ja kehittäminen. Lisäksi investoidaan olemassa olevan rakennuskannan kunnostukseen ja kaupunkiympäristön parantamiseen.

Kaupunki perustaa 11 uutta vakanssia sekä yhden määräaikaisen, kolme vuotta kestävän toimen.

Kaupungin lainamäärä nousee 1,7 miljoonalla eurolla yhteensä 31 miljoonaan euroon. Lainaa on ensi vuoden lopussa 1 754 euroa asukasta kohti, eli selvästi alle kuntien keskiarvon. (HäSa)

Menot