Uutiset

Vesa Kallio …yhteislähdön nopein

Hattulalainen Vesa Kallio (Valkeakosken Haka) oli nopein miesten kympillä Orimattilassa, jossa hiihdettiin yhteislähdöt vapaalla tyylillä Jymyn 110-vuotisjuhlahiihdoissa.

Kallion aika oli 25.47,6 ja kirissä kakkoseksi taipui Aku Nikander. Kolmas oli Alexander Artemyev (+0.11).

Lammin Säkiän Valtteri Veikkola voitti M18-sarjan ajalla 27.10,1 ja M16-sarjassa Tommi Huostila oli neljäs.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Jenni Mattila hiihti kolmanneksi kansallisten Rajamäki-hiihtojen naisten perinteisellä kympillä. Ylivoimaisen voiton vei Sirkka Ehrnrooth ennen Petra Kataista (+1.36), jolla Mattila hävisi vain neljä sekuntia.

HlHS:n Pinja Karhunen oli N16-sarjassa toinen ja Pihla Karhunen N14-kolmas. Janakkalan Janan Joni Palin hiihti M18-kakkoseksi ja nuorimmassa ikäluokassa Tervakosken Padon Juliana Elo ylsi N8-sarjavoitoon.

Jämin kisoissa lauantaina hiihdettiin perinteisellä tyylillä yhteislähdöt. Hämeenlinnan Hiihtoseuran nuorista M12-sarjassa Lauri Vähävihu hiihti neljänneksi ja Jukka Vähävihu viidenneksi. Sunnuntaina vapaalla tyylillä Meri Hanska (N16) oli kolmas ja Samu Hanska (M12) oli neljäs.

Keräkankarehiihdoissa Nummi-Pusulassa Pinja Karhunen otti sunnuntaina vapaan tyylin vitosella N16-sarjavoiton ja Ville Kokkonen oli toinen M18-kympillä.

Jo 124. kerran järjestetyn Oulun Tervahiihdon yleisten sarjojen voittajat olivat Mikko Koutaniemi ja Sini Alusniemi. Matkana oli vapaalla tyylillä 70 kilometriä, jonka Koutaniemi hiihti aikaan 3.15.44 ja voitti sekunnilla Kusti Kittilän. Alusniemen aika oli 3.25.11. (HäSa)

Asiasanat