Uutiset

Vesalainen lähti voittajana

Tulihan se sieltä.

Kristian Vesalainen, 17, pelasi torstai-iltana yhdeksännen ja tällä erää viimeisen ottelunsa HPK:n jääkiekkoliigan joukkueessa – ja teki uransa ensimmäisen liigamaalin: HPK nujersi Porin Ässät maalein 5–1 (1–1, 1–0, 3–0).

Myös HPK:n omalle kasvatille, 18-vuotiaalle Jere Innalalle torstainen oli ikimuistoinen ottelu. Hänkin avasi maalitilinsä miesten liigassa Vesalaisen tavoin kolmannessa erässä.

Vesalainen tuli Kerhoon lainalle ruotsalaisesta huippujoukkueesta Frölundasta. Hän vakuutti, että maali maistui todella hyvältä.

– Loistavalta tuntui. Hyvä, että se maali vihdoin tuli, hän sanoi.

Vesalainen on nauttinut ajastaan HPK:ssa. Ennen torstain otteluakin hän pääsi maalipaikoille. Tolppa kolisi kuudesti ennen kuin Vesalainen pääsi liigassa maalin makuun.

– Olen saanut pelata täällä paljon. HPK:n joukkueessa on ollut mukava pelata.

Ensi viikolla Vesalainen lähtee 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Kanadaan MM-kisoihin.

– MM-leiriryhmä kokoontuu tiistaina ja sitten lähdemme Kanadaan. On todella hienoa päästä edustamaan omaa maata, tuumi nuorukainen, joka kuului viime vuonna Suomen 18-vuotiaiden MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen.

Ensi vuoden sarjapeleistä Vesalainen ei vielä osannut sanoa.

– Se asia on vielä auki. Voi olla, että tulen tänne takaisin, mutta sitä ei vielä tiedä. Itse kyllä tykkäisin pelata HPK:ssa, hän myönsi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei vielä halunnut spekuloida Vesalaisen MM-kisojen jälkeistä aikaa.

– Antaa hänen nyt rauhassa keskittyä MM-kisoihin. Katsotaan jatkosuunnitelmia rauhassa kisojen jälkeen, Pennanen sanoi.

Pennanen on ollut tyytyväinen Vesalaisen pelaamiseen.

– Reipas ja hyvä poika. Hän pelasi meillä yhdeksän ottelua, joista voitimme seitsemän. Kristian loi paikkoja tosi paljon, mutta olisi voinut olla tehokkaampi. Onneksi hän sai tähän peliin hienon maalin. Pitää muistaa, että kyseessä on B-juniori. On mahtavaa, että saimme tuollaisen lahjakkuuden HPK:hon.

Pennanen muistutti, että Vesalainen on potentiaalinen NHL:n draftin ykköskierroksen varaus ensi kesänä.

– Ei HPK:n junioreista ole koskaan tullut vastaavaa pelaajaa, vaikka hyviä NHL-tason pelaajia täältä onkin tullut.

Jere Innala on tullut HPK:n miesten liigajoukkueeseen vahvasti. A-nuorten liigassa hyvillä tehoilla pelannut Innala sai torstain maaliinsa kelpo tarjoilun Otto Paajaselta – ja hieno maalihan se oli.

– Ensimmäisen liigamaalin tekeminen tuntui todella hyvältä. Pelaaminen miesten liigassa jännitti vähän aluksi, mutta koko ajan on mennyt parempaan päin. Peli on lähtenyt rullaamaan, Innala iloitsi.

Torstain ottelun loppunumerot ehkä jopa mairittelevat Kerhoa. Ässillä oli paikkansa, mutta nyt HPK oli tehokas. Kerho puolusti hyvin ja Antti Karjalainen jatkoi hämeenlinnalaisten tasokasta maalivahtipeliä.

Severi Sillanpää teki isäntien ensimmäisen taas mainiosti taistelleen Jaakko Turtiaisen ja Mathias Porselandin (0+2) syöttöjen jälkeen.

Teemu Turusen (1+1) toisen erän osuma jäi voittomaaliksi. Turunen katkaisi ässäsyötön ja teki maalinsa nätin harhautuksen päätteeksi. Juho Keränen sinetöi loppunumerot tyhjiin. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

 

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic