Uutiset

Vesi- ja viemärijohdot uusitaan Kuusitiellä

Kuusitien yhdeksälle tontille Kantolassa uusitaan vesi- ja viemärijohtoja. Samalla rakennetaan sadevesiviemärijärjestelmä.

– Vanhat viemärit ja vesijohdot ovat huonot. Aiemmin tonteilla on ollut yhteinen vesimittari, mutta nyt jokainen tontti saa oman mittarin, Hämeenlinnan kaupungin maanrakennuspäällikkö Matti Savolainen kertoo.

Kuusitie on töiden vuoksi tällä hetkellä pois käytöstä eikä sinne pääse kääntymään Vanajantieltä. Kulku tonteille tapahtuu Myllärinkadulta ylös mäelle johtavan tienpätkän kautta. Sinne aiotaan töiden yhteydessä rakentaa kevyen liikenteen väylä. Kuusitien yläpäähän tehdään autojen kääntöpaikka.

Savolaisen mukaan työt kestävät joulukuun puoleen väliin asti, mutta Kuusitien alapään asukkaat pääsevät liikkumaan tonteilleen autoillaan sitä mukaa, kun tietä saadaan valmiiksi.

– Nyt noustaan ylöspäin. Kun Kuusitie on kokonaan pohjattu, rakennetaan kevyen liikenteen väylä.

Työt aloitettiin marraskuun alussa poistamalla Vanajantien ylittäneet vanhat ratakiskot, jotka eivät enää johtaneet minnekään. Romuraudaksi päätyneitä kiskoja poistettiin 36 metriä.

Hämeenlinnan kaupungille Kuusitien katutyöt maksavat 62 000 euroa. Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy maksaa vesi- ja viemärityöt, joiden kustannukset ovat noin 40 000 euroa.

Päivän lehti

9.4.2020