Uutiset

Vesivahinko sulki seurakuntatalon loppuvuodeksi

Kalvolan seurakuntatalo on pois käytöstä loppuvuoden ajan. Alkukesästä havaittua kosteusvauriota on kuivattu koko kesä, ja purettuja rakenteita päästään rakentamaan uudelleen syksyllä.

-Vesivahinko osoittautui paljon luultua laajemmaksi. Aluksihan me oletimme, että keittiön yksi nurkka on märkä, mutta laajuus paljastui, kun rakenteita purettiin, kertoo Kalvolan kirkkoherra Antti Herkkola.

Tutkimusten mukaan seurakuntatalon vanhempi, vuonna 1980 rakennettu osa on kokonaan vaurioitunut. Sen sijaan vuonna 2005 valmistuneet ja remontoidut uudet tilat eivät ole kärsineet vesivahingosta. Koko rakennus on kuitenkin tyhjillään kuivatuksen takia.


Naapurikiinteistössä tiivis tunnelma

Herkkolan mukaan kosteusvauriota on noin 200 neliömetrin alueella eli vanhassa seurakuntasalissa, sen eteisessä ja keittiössä.

-Kaikki on purettu sieltä pois, eli remontissa lattiat ja väliseinät joudutaan rakentamaan uudestaan.

Kalvolan seurakunnan lähimmäistupa ja nuorisotyön tiloja sijaitsee seurakuntatalon viereisessä liikekiinteistössä, ja nyt myös kirkkoherranviraston työntekijät ovat evakossa sillä puolella.

-Ahdastahan tässä on, mutta kaikki toimii. Jokainen ymmärtää tilanteen, sillä seurakuntatalo täytyy saada kokonaan kuntoon, ennekuin voimme palata sinne, Herkkola sanoo.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymässä ei vielä tiedetä tarkkaan, kuinka paljon Kalvolan seurakuntatalon remontti maksaa.

-Tarkkaa kustannuslaskelmaa odotellaan vielä, mutta onhan kyseessä iso neliömäärä, sanoo seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Eija Rantala.

Hän kertoo, että seurakuntatalon tilat remontoidaan ennalleen. (HäSa)