Uutiset

Vesiyhtiö saneeraa vesijohtoja keskustassa

Kaivokadun toinen ajokaista on tilapäisesti pois käytöstä, kun HS-Vesi aloittaa vesijohtojen saneerauksen pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

HS-vesi saneeraa Hämeenlinnan keskustassa runkovesijohtoja kaikkiaan neljässä kohteessa kesän aikana. Koko urakka on valmis kesäkuun loppuun mennessä.

Kaivokadun ja Birger Jaarlin kadun jälkeen saneeraustyö etenee Kaivokadun pohjoisosaan. Seuraavaksi työ jatkuu Eteläkadun länsiosaan ja viimeksi Lahdensivuntien pohjoispäähän.

Verkostopäällikkö Leo Aspholm HS-Vedestä kertoo, että saneeraus tehdään betonointitekniikalla. Näin on tehty Hämeenlinnassa jo useana kesänä.

-Urakoitsija betonoi putkia sisäpuolelta. Veden laatua saadaan parannettua, kun vanha metalliputki puhdistetaan puhtaaksi ja sisäpinta pinnoitetaan betonilla.

Runkolinjan putket ovat 40-50 vuotta vanhoja valurautaputkia. Putkien seinämiin on kertynyt sakkaa, joka puhdistetaan putkista.

-Tämmöinen saneeraus sopii putkille, jotka eivät ole syöpyneet ulkoapäin, Aspholm kertoo.

Liikennettä joudutaan rajoittamaan ja osittain ohjaamaan kiertoreiteille, koska katuja kaivetaan auki asennuskaivoja varten. Kadunvarsien kiinteistöihin liikenne järjestetään väliaikaisten kulkuyhteyksin kautta.

Muutamille kiinteistöille HS-Vesi vetää väliaikaisen vesiputken siksi aikaa, kuin saneerattava putki on pois käytöstä. Vedensaantiin ei tule katkoksia. (HäSa)