Uutiset

Vetäkää valitus pois

Jo ovat maailmankirjat Hämeenlinnan kaupungissa sekaisin. Paetaan vastuusta lykkäämällä asia hovioikeuteen. Kun koulukiusaaminen on tosiasia, olisi ollut viisainta maksaa kiusatulle aiheutunut korvaus korkoineen. Ei mitään vitkuttelua selvästä tapauksesta. Näin asia olisi loppuunkäsitelty.

Oli sentään kaupunginhallituksessa 2.5. neljä asiaan perehtynyttä valtuutettua, jotka olivat hoviin valittamista vastaan.

Apulaiskaupunginjohtaja on lukenut läksynsä huonosti, kun esitti kaikenlaisia verukkeita, esimerkiksi, ettei kaupunki hyväksy lainkaan koulukiusaamista.

Tapaus on muka sen laatuinen, ettei kiusaamiseen puututtu ajoissa. Eihän syy ollut kiusatun. Hän saa taas ”kiusauksen” kaupungin taholta. Kärsimykset jatkuvat edelleen. Ei kiusattua saa rangaista enää hatarin perustein.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo mainitsee, että kyseessä on ennakkotapaus, joka vaikuttaa laajasti suomalaiseen koulutoimeen.

Hämeenlinnan käräjäoikeus oli onneksi ajan tasalla ja tuomitsi kaupungin korvauksiin. 8 500 euroa ja lisäksi oikeudenkäsittelykulut on jo olemassa. Ennakkotapaus koulukiusauksesta Suomessa.

Huittisten kaupunki tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia pitkäaikaisesta koulukiusaamisesta kärsineelle oppilaalle 72 500 markkaa sekä oikeudenkäyntikuluja 30 000 markkaa.

Käräjäoikeuden mielestä koulun olisi pitänyt puuttua asiaan aktiivisemmin. Lainsäädäntöneuvos Arto Sulonen opetusministeriöstä mainitsee:

Vaikka kiusaaminen oli alkanut jo vuonna 1989, päätöksellä on vaikutusta myös vuosituhannen vaihteessa voimaan tulevan koululainsäädännön tulkintaan.

Vetäkää valitus pian pois hovista.

Toimi Nieminen

Hämeenlinna

Päivän lehti

21.1.2020