fbpx
Uutiset

Vethausin eläinsairaala avaa ovensa

Pieneläimille tarkoitettu ympärivuorokautinen sairaala aloittaa toimintansa Hattulassa maanantaina. Sairaalatoimintaa varten eläinlääkäriasema Vethausin tilat ja henkilöstömäärä ovat tuplaantuneet.

-Etsimme vielä paria kolmea hoitajaa. Sairaala toimii kolmessa vuorossa, eli työntekijöitä tarvitaan paljon aiempaa enemmän, kertoo Vethausin toimitusjohtaja Meeri Kalliomäki.

Kun rekrytoinnit saadaan päätökseen, Vethausissa työskentelee yhteensä 22 henkilöä. Öisin töissä on yksi eläinlääkäri ja kaksi hoitajaa.

Neljä vuotta Rahkoilassa

Sairaalassa on ympärivuorokautinen päivystys, eli siellä voidaan ottaa vastaan akuuttitapauksia mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Lisäksi eläimet voivat jäädä sairaalaan yöksi esimerkiksi vaativien leikkausten jälkeen.

-Molemmille toiminnoille on kysyntää, sen olemme huomanneet vuosien mittaan. Eläimille on nykyään mahdollista tehdä varsin isoja leikkauksia, ja niiden jälkeen omistajat jättävät eläimen mielellään lääkäreiden ja hoitajien valvontaan, Kalliomäki sanoo.

Vethaus panostaa sairaalassa myös tähystyskirurgiaan, jolla voidaan tehdä ortopedisiä leikkauksia sekä rinta- ja vatsaontelon leikkauksia.

Vethaus on toiminut nyt reilut neljä vuotta Rahkoilassa entisen huoltoaseman paikalla. Vanhan rakennuksen viereen on rakennettu samanlainen lisäosa, ja rakennukset on yhdistetty käytävällä.

Sairaala on tarkoitettu lemmikkieläimille. Vethausin hevosklinikka ja kiertävä tuotantoeläinpraktiikka toimivat entiseen tapaan arkisin kello 9-17.

Lauantaina 26. maaliskuuta Vethausissa on eläinsairaalan avajaiset ja avointen ovien päivä kello 11-14. (HäSa)

Menot