fbpx
Uutiset

Vetiset suot odottavat potkupallon pelaajia

Perjantaina alkavassa suopotkupalloilun MM-turnauksessa ei tarvitse pölyallergiasta kärsivien pelaajien olla huolissaan. Alkukesän sateet ovat varmistaneet sen, että kentät eivät pölise. Itse asiassa vettä on tullut Hyrynsalmen Vuorisuolle enemmän kuin tarpeeksi.

– Kaksi kenttää olemme jo joutuneet vaihtamaan, koska siellä ei pysynyt mies pinnalla edes sukset jalassa. Pikkaisen vain lippalakkia näkyi, suoparooni Jyrki Väänänen kuvailee tilannetta.

Kisojen järjestämistä märät kentät eivät uhkaa. Sopivan pehmeä pelialusta tarjoaa elämyksiä kaikkiaan 276 joukkueelle kolmen päivän aikana. Mukana on parisenkymmentä ulkomaista joukkuetta, joista kaukaisimmat saapuvat paikalle Karibialta saakka.

– Enemmänkin olisi joukkueita ollut tulossa, mutta pelikenttien määrä asettaa rajoituksensa. Viime syyskuussa, kun ilmoittautuminen alkoi, niin 1,5 päivässä turnaus oli täynnä. Kyselyjä on tullut vaikka kuinka paljon senkin jälkeen, mutta tämän suuremmaksi ei turnausta voi kasvattaa, Väänänen sanoo.

Vuoden uutuutena on sekajoukkueille tarkoitettu sarja.

Hämeenlinnaa edustavat tänä vuonna kilpasarjassa Forza Trapi ja HT-85 -joukkueet.

Harrastesarjassa kisaavat puolestaan Sammaliston sudet Riihimäeltä.

Hämeenlinnan vanhin suopotkupallojoukkue FC Pilkku ei tänä vuonna osallistu kisoihin. Syynä on joukkueen protesti kisojen kaupallistumista ja järjestelyjen puutteita vastaan sekä ainoan maalintekijän häät.

Menot