Uutiset

Vettä, hiekkaa ja maitohappoja

Ensimmäistä kertaa järjestetyn maastojuoksutapahtuman Military Runin voittaja Antti Raatikainen sanoi sen suoraan. Kilpailu oli ampumahiihtäjälle rankin, mihin hän oli koskaan osallistunut.

– Lyhyesti sanottuna kilpailu oli raskas. Ensimmäinen viisi kilometriä oli mukavaa juosta, mutta sitten reitti muuttui todella raskaaksi. Oli jyrkkiä mäkiä ja pitkä vesiosuus, jonka jälkeen loppumatka oli kova. Maaliin kuitenkin selvisin, Raatikainen puuskutti.

Raatikaisen jälkeen maaliin tulivat Tero Miettinen (aika 45.31) ja Mikko Kärkkäinen (47.09).

Panssarivaunun alta

Lähes 200 kilpailijaa pääsivät heti lähtökiihdytyksen ja ensimmäisen kilometrin jälkeen testaamaan, miltä tuntuu ryömiä panssarivaunun alta. Vähän myöhemmin reitti vei osanottajat panssariuran kuraan, monen kymmenen metrin juoksupätkään Lehijärvessä ja lopulta ennen maalia vielä Panssariprikaatin varusmiesten kuntoradan esteisiin. Voittaja käytti 11 kilometriä pitkään matkaan aikaa 44 minuuttia 57 sekuntia.

– Pitkä vesieste oli mieleenpainuvin. Järvessä piti polskia. Vettä oli juuri vyötäröön asti. Matka ei tuntunut lyhentyvät lainkaan, vaikka kuinka oli menohaluja. Saman tien iski ihan älyttömät maitohapot, Raatikainen huokaisi.

Kainuun Prikaatissa kersanttina palveleva Raatikainen urheilee pääsääntöisesti ampumahiihtäjänä. Maastojuoksukin on tullut kestävyysurheilijalle tutuksi lähes päivittäin, mutta esteet tekivät lauantaina kilpailusta ihan omanlaisensa.

– Jokaisen esteen jälkeen tuli melkoinen happoryöppy, joita piti huuhdella jonkin matkaa pois ennen kuin askel lähti taas rullaamaan hyvin. Sitten se taas tyssäsi seuraavaan esteeseen, 22-vuotias urheilija selvitti kilpailun luonnetta.

Hän oli lauantaina mukana tämäntyyppisessä kilpailussa ensimmäistä kertaa.

– Minun piti osallistua Extreme Runiin tänä vuonna, mutta se jäi juoksematta. Olen Lahdessa kurssilla, joten tämä sattui sopivasti ohjelmaan.

Viimeiseksi Pekolan Iskun, Parolan Visan ja Panssariprikaatin järjestämä kilpailu ei jää. Sen verran kovan sytykkeen kilpailu Raatikaiselle antoi.

– Tulen varmasti ensi vuonna, jos aikataulu suinkin antaa myöden. Muutenkin extreme-kilpailut kiinnostavat. Aion osallistua myös Rokualla ensi vuonna pidettävään Geopark Challengeen, Raatikainen suunnitteli.

Osanottajamäärä yllätti

PIskun ja ParVin toiminnanjohtaja Janne Oksanen myönsi kilpailun jälkeen, että osanottajamäärä yllätti.

– Olimme vähän ihmeissään, kun jälki-ilmoittautuneita tuli niin paljon. Ennakkoon oli ilmoittautunut noin 140 kilpailijaa, mutta sää varmaan vaikutti siihen, että porukkaa alkoi tulla paljon paikalle. Yhteensä kilpailuun lähti lopulta lähes 200 kilpailijaa, Oksanen sanoi.

Oksasen mukaan ponnistus oli seuroille ja puolustusvoimille kova.

– Ensi vuonna tarvitaan vähintään tuplamäärä tekijöitä. Reittiä oli nyt aktiivisesti merkkaamassa neljä kaveria. Se oli liian vähän.

Toiminnanjohtaja lupasi välittömästi, että kilpailu saa vuoden päästä jatkoa.

– Ihan varmasti. Olemme Panssariprikaatin kanssa sopineet, että kilpailua jatketaan. Prikaati oli mielissään myös heille perjantaina järjestetystä kilpailusta, Oksanen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic