fbpx
Uutiset

Vettel arvostelee Ferraria ja Räikköstä

Lewis Hamiltonin kanssa formula 1:n maailmanmestaruudesta kamppaileva Sebastian Vettel on antanut katkeran haastattelun Italian gp:n tapahtumista. Vettel jäi Ferrarin kotikilpailussa Monzassa neljänneksi ja syytti heikosta tuloksesta sekä talliaan että tallitoveriaan.

Vettel kertoi kaivanneensa kilpailussa parempaa tukea Kimi Räikköseltä. Räikkönen lähti kilpailuun paalulta ja Vettel kakkosruudusta.

– Homma oli pielessä heti ensimmäisissä mutkissa, koska Räikkönen puolusti niin hyvin asemaansa. Jouduin väistämään häntä toisessa hidastusmutkassa, ja Lewis pääsi siinä viereeni. Minulle ei jäänyt tilaa ja autoni pyörähti ympäri, Vettel harmitteli hollantilaiselle Ziggo Sportille.

– Siinä tuli sen verran kolhuja, että saatoin sen jälkeen olla vain tyytyväinen selvittyäni neljänneksi.

Vettel kertoi kaivanneensa viikonvaihteessa selkeitä tallimääräyksiä Ferrarilta.

– Tilanne on selvä. Jouduin kilpailemaan kolmea autoa vastaan oma tallitoveri mukaan lukien, Vettel totesi.

Lisäksi Vettel olisi halunnut ajaa aika-ajon loppuhetket eri järjestyksessä. Hän olisi halunnut päästä radalle Räikkösen perään, jotta olisi saanut tältä suorilla vetoapua.Leclerciä ajetaan Räikkösen paikalleVettel vihjaisi haastattelussa, ettei hän voi kertoa asiasta kaikkea.

Saksassa ja Italiassa levisi viikonloppuna huhuja, ettei Ferrari enää jatka Räikkösen sopimusta. Jos monacolainen Charles Leclerc korvaa hänet Ferrarin toisena kuljettajana, Räikköstä on vaikea paimentaa kauden jäljellä olevissa kisoissa Vettelin apulaiseksi.

Huhujen mukaan Ferrarin hiljattain edesmennyt pääjohtaja Sergio Marchionne on tehnyt Leclercin kanssa sopimuksen ensi kaudesta. Sports Rush -nettisivusto siteerasi tiistaina italialaista Corriero dello Sportia ja kertoi Räikkösen saaneen jo tiedon ensi kauden kuljettajaratkaisusta.

Sivusto mukaan Räikkönen piti Vettelin juuri tästä syystä takanaan Monzan kilpailun ensimmäisissä mutkissa.

https://www.ziggosport.nl/nieuws/149440-vettel-ontevreden-over-organisatie-bij-ferrari.html
https://thesportsrush.com/reports-raikkonen-was-driving-for-himself-in-monza-as-he-was-already-sacked-by-ferrari/

Asiasanat

Menot