Uutiset

Viedensky odottaa kovaa ottelua

Slovakian keskushyökkääjä Marek Viedensky tietää, ettei hänen maallaan ole edessä helppoa viikonloppua jääkiekon MM-kisoissa. Slovakia kohtaa ensin lauantaina Kanadan ennen kuin se saa sunnuntaina Jubileini-areenassa vastaansa turnauksen neljällä kolmen pisteen voitolla aloittaneen Suomen.

– Viikonlopun pelit ovat meille kovia koitoksia. Pelaamme todella hyviä joukkueita vastaan ja jos haluamme päästä tässä turnauksessa eteenpäin, on meidän voitettava. Helppoa se ei kuitenkaan ole, sentteri tietää.

Suomi ja Slovakia kohtasivat myös vuosi sitten Tshekin MM-turnauksessa. Silloin Suomi otti Viedenskystä ja hänen maanmiehistään 3–0-voiton Juuse Saroksen ensimmäisessä MM-ottelussa. Viedensky kertoi Ostravassa varoittaneensa joukkuetovereitaan Saroksen taidoista, mutta varoitukset kaikuivat silloin kuuroille korville. Tänä vuonna samaa ongelmaa ei enää liene edessä, jos Saros slovakkeja vastaan torjuntavuoron saa.

– Hän on erinomainen maalivahti ja on sen näyttänyt monta kertaa. Saros on pelannut myös NHL-ottelun, mutta toivottavasti saamme hänenkin taakseen kiekkoja, jos Juuse maalissa pelaa.

Viedensky viihtyi HPK-vuotensa aikana erinomaisesti ja hän myöntääkin, että suomalaisia vastaan on erityistä pelata.

– Suomea vastaan aina hieno pelata. Viihdyin mainiosti Hämeenlinnassa ja toivottavasti voisin jonain päivänä palata takaisin Suomen liigaan. Suomessa pelataan hyvää jääkiekkoa ja useamman slovakkipelaajan pitäisikin mennä Suomen sarjoihin, jotta he näkisivät mitä oikea kiekko on, Viedensky lataa.

Viedensky teki HPK:ssa pelatessaan 56 ottelussa 32 pistettä. Viime kauden isokokoinen keskushyökkääjä pelasi kotimaansa KHL-joukkueessa Slovan Bratislavassa.

Slovakian turnaus alkoi kahdella voitolla, kun se otti täydet pisteet Unkarista maalein 4–1 ja Ranskasta numeroin 5–1. Sen jälkeen joukkueella olikin hankalampaa, sillä Saksa otti siitä reilun 5–1-voiton ja Valko-Venäjä yllätti Slovakian ottamalla turnauksen avausvoittonsa maalein 4–2. Varsinkin keskiviikon Valko-Venäjä-ottelu oli slovakialaisittain murheellinen, sillä joukkue johti sitä vielä kahden erän jälkeen 2–0.

– Osa pelaajista luuli, että ottelu tulee meille helposti, kun johdimme sitä kahden erän jälkeen. Silti en tiedä, miksi olimme keskiviikkona päätöserässä niin huonoja, Viedensky muistaa.

Turnauksen alkuun keskushyökkääjä oli tyytyväinen.

– Saimme hyvän alun, mutta sen jälkeen jotain on tapahtunut. En tiedä, mitä nyt on meneillään.

Slovakia sai Suomen tavoin keskiviikon jälkeen kahden päivän vapaan peleistä, mutta Viedenskyn mukaan joukkue ei jäänyt lepäämään laakereilleen.

– Ne olivat rankkoja päiviä, sillä meidän piti tehdä kovaa töitä ja valmistautua saamaan keskiviikkona nähdyt virheet pois. Osan pelaajista piti mennä peilin eteen ja nyt tulemme takaisin joukkueena, Viedensky lupaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.8.2020