Uutiset

Viedensky on löytänyt paikkansa Kerhossa

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkueen peli on sujunut viime aikoina hyvin. Joukkue pääsee lauantain kotiotteluun sarjanousija Vaasan Sportia vastaan kolmen ottelun voittoputkessa.

Hyvin on kulkenut luistin myös Kerhon ykkösketjun sentterillä Marek Viedenskyllä. 24-vuotias slovakki on kirinyt tehoillaan 3+8 HPK:n pistepörssissä jo kolmanneksi.

– Olen pelannut alkukaudesta paremmin kuin parina edelliskautena AHL-liigassa Kanadassa. Nautin peleistä todella paljon, sillä myös joukkueemme on parantanut esityksiään syksyn aikana, Viedesnsky sanoo.

Kuusi kautta Kanadassa pelannut Viedesnsky on päässyt hyvin sisään Liigaan. Isompi kaukalokaan ei ole tuottanut ongelmia. Viime kaudella hän pelasi Worcester Sharksissa 54 ottelua tehoilla 6+17.

– Suomessa pelaajat ovat taitavampia kuin AHL-liigassa Kanadassa, mutta siellä taklattiin enemmän. Kyllä Suomestakin tosin löytyy vahvoja pelaajia, mutta peli on silti hieman toisenlaista, Viedensky vertailee.

193-senttinen ja 95-kiloinen kiekkoilija on johtanut koko Liigan alun Kerhon ketjua, jonka laidoilla painelevat Jesse Saarinen ja Eero Somervuori. Kolmikko on hitsautunut pikkuhiljaa hyvin yhteen.

– Molemmat ketjukaverini ovat tosi taitavia pelaajia ja pyrkivät iskemään maaleja heti kun kiekon saavat. Se on todella hyvä juttu, että olemme saaneet palata koko ajan yhdessä, Viedensky pohtii.

Viedesnsky saapui Hämeenlinnaan heinäkuun lopussa. Aika pian mies havaitsi saapuneensa kauniiseen kaupunkiin.

– Olemme viihtyneet tyttöystäväni kanssa täällä todella hyvin. Hämeenlinnassa on paljon kauniita paikkoja ja vesistöä. Kesällä oli mukava käydä harjoitusten jälkeen uimassakin. Suomessa myös moni puhuu hyvin englantia.

Viedesnsky on oppinut hyvin HPK:n rutiinit. Lauantain vastustajaan, Sportiin, mies paneutuu videopalaverissa tarkemmin vasta ottelupäivän aamuna.

– Sen verran kuitenkin jo nyt tiedän, että Sport on vaarallinen vastustaja, sillä joukkue pyrkii kaikin keinoin katkaisemaan tappioputkensa. Meidän pitää keskittyä hyvin omaan peliimme, sillä olemme osoittaneet, että voimme voittaa minkä joukkueen tahansa, kunhan vain noudatamme sovittua taktiikkaa, Viedenksy pohtii.

Bruun saattaa palata kaukaloon

HPK:n kokoonpanoon saattaa tulla lauantaina pieniä muutoksia. Joukkueen valmentajan Vesa Viitakosken mukaan loukkaantuneena ollut puolustaja Antti Bruun alkaa olla pelikunnossa.

– Myös hyökkääjä Otto Paajanen ja puolustaja Jyri Niemi olivat jäällä tänäänkin, mutta eivät pysty ihan vielä täysipainoiseen menoon, Viitakoski kertoi.

Try out -sopimuksella olleen ranskalaishyökkääjä Nicolas Ritzin jatkaminen Kerhossa on vielä avoinna.

– Kyllä Ritzin tilanne on aika iso kysymysmerkki. Meillä on nimittäin ihan hyviä omiakin nuoria kavereita – muun muassa Ville Järveläinen ja Eetu-Ville Arkiomaa, muistuttaa valmentaja Viitakoski. (HäSa)

Asiasanat