Uutiset

Vielä ehtii ehdottaa kunnostuskohdetta Vanajavedeltä

Hämeen ELY-keskus ja Vanajavesikeskus keräävät maaliskuun loppuun mennessä ehdotuksia siitä, missä Vanajaveden rannat kaipaavat kunnostusta.

Ehdotettujen kohteiden pohjalta ELY-keskus laatii säännöstelyn haittojen torjumiseen tähtäävän rantojen kunnostuksen yleissuunnitelman. Vanajavesikeskus puolestaan ottaa ehdotettuja kohteita tulevien vuosien työohjelmaansa.

Kunnostuskohdetta voi ehdottaa koko Vanajaveden reitiltä ja Vanajaveden valuma-alueelta. Haittaa aiheuttavia tekijöitä voivat rannalla olla esimerkiksi liiallinen ruovikko, rannan mataloituminen, limoittuminen tai roskaisuus.

Ehdotuksessa on hyvä myös yksilöidä, millaisessa käytössä ranta nykyisellään on, millaista haittaa rannan kunnosta on sen käytölle ja mitä asialle ilmoittajan mukaan pitäisi tehdä. Omat yhteystiedot on myös syytä liittää mukaan ehdotukseen sekä mahdollisuuksien mukaan myös kartta, johon kohde-ehdotus on merkitty.

Ehdotukset voi lähettää Hämeen ELY-keskukseen maaliskuun loppuun mennessä sähköpostitse Heini-Marja.Hulkko@ely-keskus.fi tai postitse Hämeen ELY-keskus, PL 131, 13101 Hämeenlinna. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic