fbpx
Uutiset

Vieraskausi tyylillä päätökseen

Hämeenlinnan Pallokerhon vieraspelit päättyivät tiistaina voittoon. Kerho haki täyden kolmen pisteen potin Turusta 5–1 (1–1, 3–0, 1-0) -voitollaan. Samalla ratkesi se, että TPS ei pääse tällä kaudella suoraan pudotuspelien puolivälierävaiheeseen, vaan joutuu aloittamaan kevään pelit ensimmäiseltä kierrokselta.

HPK oli Turussa tehokas ja teki todella komeita maaleja. Otto Paajanen (2+1) ohjasi avauserässä tasoituksen ylivoimalla ja teki päätösnumerot 5–1:een rangaistuslaukauksella. Paajasen kahden osuman välissä Joona Karevaara (1+1), Santeri Vuoti ja Henrik Forsberg laukoivat TPS:n maalissa aloittaneen Oskari Setäsen vaihtopenkin puolelle.

Kerhon kolmannen maalin tehnyt ja toisen syöttänyt Karevaara oli aiheesta tyytyväinen vierasjoukkueen pelaamiseen Turussa.

– Oli jotenkin tosi hyvä fiilis porukalla pelata. Se näkyi myös kaukalossa. Pelasimme aika tyylikkään vierasmatsin, se oli iloista ja reipasta kiekkoa, Karevaara myhäili.

Kerho pelasi taas kapealla materiaalilla. Antti Bruun jäi pelistä pois jo ennen ottelua henkilökohtaisten syiden taakse, ja sekä Waltteri Hopponen että Santeri Saari olivat välillä pukukopin puolella omien vaivojensa takia.

– On tietysti kiva, kun pääsee kunnolla paiskimaan hommia. Mikäs siinä, Karevaara sanoi.

HPK:n laitahyökkääjä teki Turussa kauden kolmannen maalinsa. Kaksi aikaisempaa hyökkääjä teki runkosarjan toiseksi viimeisellä viikolla.

– Joskus ne vain menevät ja joskus eivät. Sekin tietysti vaikuttaa, kun peliaikaa on tullut. Itseluottamus kasvaa, kun saa pelata paljon erilaisia tilanteita. Pelaaminen helpottuu, kun sitä ei tarvitse ajatella yhtä paljon kuin vähillä minuuteilla. Peliin on tullut rentoutta lisää, Karevaara arvioi.

Oskari Setäsellä ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua HPK-laiturin laukausta.

– Ihan hyvä ja napakka ranne lähti, Karevaara myönsi.

HPK päättää kautensa torstaina kotiottelussa Vaasan Sportia vastaan. Ottelu on tuloksen kannalta kummallekin merkityksetön, sillä vaasalaiset varmistivat paikkansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella voittamalla Tampereen Ilveksen 4–2. Sportin sijoitus on runkosarjan jälkeen kymmenes. HPK:n loppusijoitus on puolestaan 13:s, sillä sen enempää Ilves kuin Espoon Blueskaan ei Kerhon ohi enää voi nousta.

– Toivottavasti peli jatkuu meidän osaltamme samanlaisena kuin tänään ja pystymme pelaamaan vielä hyvän kotimatsin yleisölle ja nautimme pelaamisesta. Saa nähdä, tuleeko Sport ihan täydellä kokoonpanolla meitä vastaan. Se on joka tapauksessa aktiivisesti karvaava ja paljon luisteleva joukkue. Tällaisella pelillä pystymme siihen kuitenkin vastaamaan ihan hyvin, Karevaara arvioi.

Liigan päätöskierroksella ei muutenkaan ole juuri pelattavaa. HIFK voittaa runkosarjan ja seuraavilla sijoilla ovat Kärpät, Tappara, JYP, SaiPa ja Lukko. PIsteen sisällä toisistaan olevat TPS, Pelicans ja KalPa ratkovat vielä sijat 7–9. Ässät ja KooKoo puolestaan voivat vielä vaihtaa paikkaa sijoilla 11 ja 12. HäSa

Asiasanat

Menot