fbpx
Uutiset

Vieraskiertueelta vaihteeksi kotijäälle

 

HPK pääsee muutaman ottelun vieraskiertueen jälkeen pelaamaan taas kotikentälleen Ritariareenaan, kun se saa lauantaina jääkiekkoliigassa vastaansa Lahden Pelicansin. HPK:n päävalmentaja Olli Salo näki joukkueen kehittyvän Oulussa ja Vaasassa.

– Isossa kuvassa reissun aikana näkyi paljon positiivisia juttuja. Pieniä asioita näkyy koko ajan pelissä enemmän ja enemmän. Viimeisessä Sport-pelissä voi olla todella tyytyväinen kahteen viimeiseen erään. Saimme myös lasaretin puolelta Mietsun (Antti Mietinen) mukaan. Hän oli tärkeä meille ja hienoa saada mies takaisin, Salo kehui loukkaantumisesta toipunutta Miettistä.

Salo pääsi valmennusryhmänsä kanssa tutustumaan entistä paremmin Kerhon joukkueeseen.

– Hyvää matkassa oli pelillisten asioiden lisäksi juuri se, että pääsi keskustelemaan ja tutustumaan jätkien kanssa entistä paremmin, päävalmentaja mietti.

MIETTINEN PELASI Vaasassa keskushyökkääjänä ja jatkanee samassa roolissa myös lauantaina Pelicansia vastaan.

– Pelaaminen olisi ollut alkuun samanlaista hakemista missä roolissa tahansa. Pelasin koko viime kauden sentterinä, joten kovin kaukaa ei kokemuksia tarvinnut hakea. Pidän myös sillä paikalla pelaamisesta, Miettinen sanoi.

Muutenkin paluu tositoimiin oli Miettisen mieleen.

– Oli todella kivaa päästä pelaamaan, vaikka olinkin aluksi aika pihalla, hän nauroi.

Miettinen sai heti paluuottelussaan myös kapteenin C-kirjaimen rintaansa. Uuden valmennusjohdon alaisuudessa hän ehtinyt olla torstain pelin lisäsi yhdet joukkueharjoitukset.

– Joukkue on halukas ja innostunut ja ottanut hyvin kaiken uuden vastaan, Miettinen kehui.

MYÖHÄÄN TORSTAIN ja perjantain välisenä yönä Vaasasta kotiutunut HPK ei ollut vielä perjantain alkuiltapäivästä ehtinyt tutustua vastustajaan.

– Nyt on purettu eilistä peliä ja seuraavaksi alamme keskittyä Pelicansiin. Hirveästi en joukkueesta vielä tiedä, mutta se on varmaa, että lauantaina tulee kova kamppailupeli. Vaasassa näytimme, että pystymme kamppailemaan ja olemaan siinä hyviä. Sitä pitää pystyä jatkamaan, Salo sanoi.

RINKELINMÄELLÄ PELATAAN lauantaina kolme hämeenlinnalaisten ja lahtelaisten välistä ottelua. A-nuorten SM-liigassa HPK ja Pelicans kohtaavat kello 12 Ritariareenassa alkavassa ottelussa. Metritiski-areenassa pelataan puolestaan kello 15.45 seurojen välinen alumniottelu. HPK:n riveissä luistelevat kentälle muun muassa Jyrki Louhi, Marko Palo, Tony Virta, Veli-Pekka Laitinen, Jari Haapamäki, Aki Heino, Jarkko Savijoki ja Markku Piikkilä.

Asiasanat

Menot