Uutiset

Viesteistä kultaa ja hopeaa SM-avauspäivänä

Ahveniston Ampumahiihtäjillä oli kahden mitalin avauspäivä Raahen SM-kisoissa, kun ohjelmassa olleista molemmista yleisten sarjojen viesteistä tuli edellisten kausien tavoin menestystä.

Naisten 3×6 kilometrin viestissä Jessika Rolig, Erika Jänkä ja Auli Kiskola ottivat jo kolmannen peräkkäisen SM-kultansa.

Avausosuudella kisa pysyi vielä tasaisena, kun Seinäjoen Hiihtoseuran Sanna-Mari Purola ampui nollat ja tuli puolisen minuuttia ennen Roligia (0+2) vaihtoon.

– Ihan sai hiihtää, kun ammunta ei mennyt putkeen tuulisissa oloissa. Hiihto kulki paremmin kuin viime viikonloppuna ja tästä on hyvä jatkaa henkilökohtaisille matkoille ilman paineita, viime viikonlopun N19-suomenmestari Rolig totesi.

Erika Jänkä ampui kolme sakkoa (2+1), mutta nosti AAH:n kärkeen. Eroa toisena vaihtaneeseen Oulun Hiihtoseuraan oli minuutti ja kahdeksan sekuntia.

– Huono päivä, minullakin ammunta takkusi eikä hiihtokaan ollut parasta mahdollista. Mutta omaa suoritusta en jää murehtimaan, kultaa tuli eli tyytyväisiä ollaan, 19-vuotias Jänkä tuumi.

Auli Kiskola ampui ankkurina molemmat paikat puhtaasti ilman varapatruunoita ja toi AAH:n voittoon yli neljä minuuttia ennen Oulun ohi hopealle noussutta Hollolan Urheilijat-46:ta.

– Minulle sattui hyvä tuulirako ja sen myötä kauden paras ammunta. Hyvin meni, Erika nosti meidät jo selkeään johtoon ja rauhassa sain hiihtää, N21-suomenmestari Kiskola totesi.

Miesten 3×7,5 kilometrillä Mikael Koivunen, Henri Lehtomaa ja Matti Hakala ylsivät hopealle (+2.29) ja AAH:n kakkosjoukkue Jari Ritvaniemi, Otto Ruusunen ja Artturi Pensasmaa oli seitsemäs (+7.11)

Mestaruuden vei Lahden Hiihtoseura joukkueella Sami Orpana, Olli-Pekka Peltola ja Olli Hiidensalo ja pronssia sai Kontiolahden Urheilijat (+3.04).

SM-viestihopea oli AAH:lle kolmas peräkkäinen.

– Mestaruus meiltä puuttuu ja tänäänkin Lahti oli ennakko-odotusten mukaisesti vahvin. Jäimme jo avausosuudella. Toisella osuudella Henkan nollat pystystä lippaalta piti meidät mukana mitalitaistossa, kertoi ankkurina AAH:n hopealle nostanut Hakala.

– Tuulinen päivä toi ohilaukauksia ja itse käytin molemmilla paikoilla kaksi varapaukkua. Hiihto kulki ok ja tämä oli hyvä aukaisu lauantaille.

Raahessa on lauantaina ohjelmassa pikakilpailut kaikissa sarjoissa (13-YL) ja AAH:sta on ilmoitettu mukaan 30 kilpailijaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic