Uutiset

Viestivaltikka palasi Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen palasivat voittokantaan maastohiihdon Suomen cupin 3×4 kilometrin viestissä sunnuntaina Jämillä.

Monilta joukkueilta puuttui hiihtäjiä, mikä osaltaan selitti viestin asetelmia, mutta myöskään Hämeenlinnan kolmikko ei tänä viikonloppuna ollut parhaassa iskussaan.

Laura Monosella oli alla rankka Tour de Ski-kiertue ja Anni Kainulaisella loppuvuoden sairastelu katkaisi hyvin alkanutta kautta.

Maija Hakala puolestaan hiihti lauantaina Jämillä ensimmäisen kilpailunsa marraskuun lopun jälkeen, kun joulukuu meni toipuessa ylirasitustilasta ja sen päälle iski vielä vuodenvaihteen jälkeen flunssa.

Puolikuntoisenakin joukkue oli silti selkeä ykkönen kokonaan perinteisellä tyylillä hiihdetyssä viestissä. Kauden avausosakilpailussa Vuokatissa lokakuun lopussa HlHS oli jäänyt kakkoseksi, mutta Jämillä voittomarginaali oli yli puoli minuuttia.

Avausosuudella Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen oli nopein ennen Kainuun Hiihtoseuran Anita Korvaa (+15,9), joka hiihti toisen 2 kilometrin lenkin nopeimmin ja onnistui jättämään kolmantena vaihtaneen Anni Kainulaisen (+36,1).

– Minulla oli paras alkukausi mitä koskaan, mutta flunssa vei parhaan terän ja palautuminen vie aina aikaa. Kun alla oli muutama huonompi kisa, päätin lähteä rauhassa. Ja hyvinhän tuo menikin. Ei mikään huippuhiihto, mutta tuntui taas kilpahiihdolta. Ei kunto kadonnut ole ja paljon ehtii tehdä ennen SM-kisoja, Kainulainen kertoi.

Toisella osuudella Anne Kyllönen nosti Kainuun kärkeen. Lempäälä vaihtoi toisena (+36,0) ja osuuden neljänneksi nopein Maija Hakala piti Hämeenlinnan kolmantena (+1.05,3).

– Tasapaksua ja hidasta puurtamistahan tuo oli, viimeisen kilometrin jaksoin painaa vähän paremmin. Mutta kun ei ole saanut tehtyä kovia harjoituksia, niin kroppa on kovilla. Onneksi ero ei kasvanut tuon suuremmaksi ja Laura hoiti homman. En tiedä vielä jatkosta, SM-kisoihin on kolme viikkoa, Hakala pohti.

Laura Mononen ohitti ankkurina nopeasti Lempäälän ja tykitti Kainuun Päivi Piminäisenkin reilun minuutin eron kiinni jo parin kilometrin jälkeen. Kainuu säilytti kakkospaikkansa (+34,9) ja Vilma Nissinen nosti Vuokatti Ski Teamin kolmanneksi (+50,7).

– Ennakkoon ajattelin, että puolisentoista minuuttia voisin saada kiinni. Ainahan tuo mietityttää kun takaa lähtee, että miten ero alkaa pienenemään. Matka oli kuitenkin vain neljä kilometriä. Sain hyvin väliaikoja ja tiesin tilanteen. Ihan ok hiihto minulta. Loppuun asti ei tarvinnut hiihtää täysillä, mutta tähän väliin tämä oli hyvä kova harjoitus, Mononen tuumasi.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kakkosjoukkue Meri Hanska, Kaisa Keränen ja Josefiina Latvanen oli 20:s (+4.55). Mukana oli 26 joukkuetta.

Miesten 3×8 kilometrin viestissä Ville Nousiainen lähti ankkuriosuudelle tasatyöntöä luistelusuksilla ja nosti Kouvolan Hiihtoseuran neljänneltä sijalta voittoon ja ankkuriosuuden nopein Ari Luusua Ounasvaaran Hiihtoseuran kakkoseksi (+15,5). Kaksi osuutta kärjessä ollut Pyhäjärven Pohti oli kolmas (+19,9). Vuokatti Ski Team putosi Sami Jauhojärven avausosuuden jälkeen seitsemänneksi (+1.47,9).

Maastohiihdon Suomen cup jatkuu kauden ensimmäisissä SM-hiihdoissa Keuruulla 3.–5. helmikuuta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic