Uutiset

Vietnamissa on syytä laulaa karaokea

Vietnamissa laulettiin ennen vallankumouslauluja, mutta nyt maassa veisataan yhtä antaumuksella karaokea. Karaoke onkin muuttunut Aasian maassa osaksi hyvää liikemiestapaa.

Niinpä öljymonopolin Vietnamissa omistavan firman 21 työntekijää sai oudosta syystä vakavan huomautuksen. Nämä henkilöt eivät suostuneet esittämään karaokea erään sopimuksen allekirjoitusjuhlassa.

Petrovietnam-yritys määräsi ryhmän harjoittamaan itsekritiikkiä. Joukkoon kuuluu kahdeksan osastopäällikköä, jotka saattavat joutua karaokevirheensä vuoksi lomautetuiksi.

MM-kisat voi pelata myös syömällä

Kaikille fanaatikoille ei riitä se, että he katsovat jalkapalloilun MM-kisojen jokaisen ottelun tv:stä. Osa rynnistää lisäksi Würzburgiin ottamaan selvää, minkälaista ruokaa 9. kesäkuuta alkaviin kisoihin osallistuvissa maissa syödään.

Würzburgissa toimiva ravintolaketju tarjoaa kuppiloissaan neljän viikon aikana ruokalajeja kaikista 32:sta kisoihin osallistuvasta maasta.

Englannista on esimerkiksi tarjolla perinteinen fish and chips. Jos kalaperunat-annos ei satu kiehtomaan, voi tilalle ottaa vaikkapa saudiarabialaista maustelammasta tai yhdysvaltalaista kanaa.

Ghanan kannattajat saavat nautiskella inkiväärilihapullia, Costa Rican ihailijat burritoja ja australialaisesta ruoasta kiinnostuneet peräti kengurupaistia. Ecuadorin ruokakulttuurista on tyrkyllä kalapihvejä.

– Mietimme pitkään, miten voisimme kunnioittaa jalkapallon MM-kisoja. Onhan tämä melkoinen urakka, mutta myös suurenmoinen kokonaisuus. Ruoanlaitto on taidetta, yhtä ketjun ravintoloista johtava Armin Gersitz hehkuttaa.

Gersitz sanoo Euroopan maiden ruokien olleen helppo nakki. Vaikeinta oli kuulemma löytää Afrikan maiden pöperöiden reseptejä.

– Lopulta se onnistui Afrikasta tulleiden opiskelijoiden avulla, Gersitz kiittää.

Kun finaali 9. heinäkuuta on pelattu, MM-ruoat katoavat listalta.

– Emmeköhän me siihen mennessä ole saaneet niiden valmistamisesta tarpeeksemme. Meidän ruokalistamme palaa finaalin jälkeen arkeen, Armin Gersitz vakuuttaa.

Ronaldon tyttöystävä ei alastonkuviin lähde

Jalkapallohullu brassimedia ei jalkapallon MM-kisojen kynnyksellä pysty kotimaassaan haastattelemaan maajoukkueen tähtipelaajia. Joukkue kun on leireillyt Euroopassa jo pitkään. Tässä tilanteessa Brasilian medialle kelpaavat pitkiin haastatteluihin vallan hyvin pelaajien vaimot ja tyttöystävät.

Brassien tähtihyökkääjän Ronaldon mallina työskentelevä tyttöystävä Raica Oliveira kertoi suunnitelmistaan sanomalehti Folha de S. Paulolle. Oliveira valotti myös Ronaldon tulevaisuutta sen verran, että huippumalli kertoi haluavansa avioliittoon ja saada lapsia. Aikataulua näille hankkeille ei kuulemma kuitenkaan vielä ole.

Raica Oliveira sai myös vastata kysymykseen, mitä hän ei kuuna päivinä suostuisi tekemään.

– Minulle olisi täysin mahdotonta esiintyä alastonkuvissa. Minulla ei ole mitään niitä malleja vastaan jotka poseeraavat alastomina. Mutta minulle se ei sovi, Oliveira julistaa.

Oliveira, 22, vietti maanantain Ronaldon kanssa Brasilian joukkueen hotellissa Königsteinissa. Kisoja hän ei ehtinyt jäädä seuraamaan paikan päälle. Työt New Yorkissa ja Rio de Janeirossa edellyttivät pikaista paluuta rapakon taakse.

STT

Päivän lehti

11.8.2020