fbpx
Uutiset

Vihavuoden asiointitaksi

Nyt kun Vihavuodessa on keskusteltu koko kylän liittämisestä Hauhoon (osa kylästä kuuluu Luopioisiin) olisi ehkä samalla aiheellista kiinnittää jälleen huomio jo aikaisemmin Hauhon puolelle kuuluneiden asukkaiden kohteluun. Heitä voisi alkaa kohdella kuten muitakin kuntalaisia.

Hauhon vanhuksille suuntaama asiointitaksi ei tavoita kaikkia niitä jotka sitä syrjäkylillä kipeästi tarvitsisivat.

Pari vuotta sitten Vihavuoden asukkaille lähetettiin kysely, jossa kyseltiin asiointitaksin tarvetta. Läheiseni vastasi kyselyyn kuten piti ja jäi odottamaan kyydin järjestymistä. Samaa kyytiä hän odottaa vieläkin. Selityksinä on kuulemma mm., että taksi on liian täynnä ja aikataulut eivät anna periksi hakea niin kaukaa. No voi, voi, eikös juuri he jotka asuvat huonompikuntoisina kaukana linja-auto pysäkeistä ole ensisijaisia avuntarvitsijoita, eivätkä he jotka asuvat linja-auto pysäkkien vieressä pääteiden varrella.

Kysyisinkin nyt, että milloin Hauhon kunta pystyy järjestämään asiointikyydin Vihavuoden perukoille vai pitäisikö anoa lopunkin kylän liittämistä Luopioisiin. Jospa tuo asiointitaksi systeemi toimisi siellä kuten pitääkin.

Kyytiä odottavat

Menot