Uutiset

Vihjepalkkio rattijuopon käräyttämisestä

Kesä kukkeimmillaan ja vehreimmillään, mutta mikä ihme laittaa ihmisen kapuamaan moottoriajoneuvon ohjaimiin, vaikka alkoholia virtaa veressä. Miltä Suomen suvi näyttää ajaessa humalassa, nauttiiko siitä jotenkin enemmän?

Eroaako se paljon talvisesta ajosta huppelissa. Fiilikset on oltava aivan mahtavat, koska niin paljon rattijuoppoja jää kiinni. Ja kuinka paljon on niitä, joita ei vielä ole saatu käpälälautaan.

Kunpa joku törkeä rattijuoppo voisi edes nimettömänä kertoa, miltä tuntui ajaa päin vastaantulevaa autoa, jossa kuoli kolme ihmistä. Uskaltaako sen jälkeen edes selvin päin ollakaan?

Lain pehmeä käsi silittelee lieviä juoppoajoja. Kortti menee, mutta eihän sitä kortilla ajeta. Olisiko aika julkaista näiden onnettomien nimet seurakuntauutisten tapaan?

Taparattareille voisi tatuoida kämmenselkään merkinnän promillemäärästä. Kolmesta kärystä tatuoidaan nenään merkki holtittomuudesta ja edesvastuuttomuudesta.

Jokaisesta rattijuopon ilmiannosta saisi vihjepalkkioksi lahjakortin, mutta ei Alkoon.

Jos käräyttää itsensä niin saakoon lisäksi ”poliisi on kaveri” tarran.

Kännissä autoillessa voi tuntua kivalta, mutta puussa, ojassa ja toisen nokassa hymykin hyytyy, kun kaveri vierellä on hyytynyt.

Miksi riskeerata kallisarvoisin asia, elämä, joka lahjana on meille annettu?

Pro Mille

Hämeenlinna

Päivän lehti

3.4.2020