Uutiset

Vihko iski viime hetkellä

Tiukaksi meni, mutta tulihan se sieltä.

HPK:n kapteeni Joonas Vihko tälläsi joukkueensa 3–2 (0–0, 1–1, 2–1) -voittomaalin Vaasan Sportin verkkoon vain 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Voittomaali oli hieno ylivoimaosuma. Juhani Jasu syötti kiekon maalin takana olevalle Zach Hamillille. Hamill jatkoi heti maalin edessä vapaana olleelle Vihkolle ja siellähän se sitten oli.

– Saimme ylivoimapaikan ja kiekko siitä sisään. Olemme tällaisesta tilanteesta puhuneetkin kavereiden kanssa. Aika tyhjiin sain kiekon laittaa. Aika samanlainen tilanne oli jo aikaisemmin samassa vaihdossa, mutta silloin ei vielä kiekkoa saatu maalin eteen syötettyä, Vihko hymyili pelin jälkeen.

Ratkaisevasta takaiskusta jäi paljon hampaankoloon Sportille ja etenkin sen maalivahdille Hannu Toivoselle, joka pelasi muuten hienon ottelun. Hän nimittäin aiheutti joukkueensa alivoiman. Tuomarin mielestä Toivonen siirsi pinteessä olleen Sportin maalin tahallaan.

Voitto oli Kerholle jo neljäs peräkkäinen. Tällä kertaa se ei tullut kovin hyvän esityksen jälkeen. Ehkä Sport olisi jopa jotain Hämeenlinnasta ansainnut. Sen verran ahtaalle se kotijoukkueen Ritariareenassa puristi.

– Ei todellakaan ollut parasta peliämme. Tehtiin se itsellemme vaikeaksi. Ajoittain pelasimme hyvin, mutta johtoasemassa peruuteltiin turhaan. Sport ansaitsi toisen maalinsa, Vihko tuumi.

Hän kehui Sportia, joka kaivoi perjantaina kolmen pinnan potin Espoosta Bluesilta.

– Kovia äijiä tekemään duunia. Hyvä joukkue. Ei tehnyt meille helpoksi tätä peliä, Vihko arvioi.

Ketju Hamill–Jasu–Vihko oli tällä kertaa Kerhon voiton pääarkkitehti vakuuttavasti torjuneen Juuse Saroksen ohella. Se junaili joukkueensa kaikki maalit, vaikka keskimmäisen tekikin hyvään vireeseen äitynyt ykkösketjun sentteri Marek Viedensky. Viedenskyn maalia edelsi Hamillin (0+3) vahva nousu Toivosen vartioimalle maalille. Vihkon saldo oli 1+2 ja Jasun 1+1.

Hallissa oli lauantaina hyvin yleisöä (4 121) ja tunnelmassakin piisasi.

– Hieno fiilis oli. Siitä kiitos faneillemme, muisti Vihko, jonka mielestä HPK:n voittoputki on seurausta kovasta työnteosta.

– Pelaamme oman pelisysteemimme mukaan. Nyt se ei toteutunut täyttä 60 minuuttia, mutta näissä voitoissa meillä on enemmän hyviä eriä kuin huonoja, hän jatkoi.

Sportille jäi jossiteltavaa

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kävi tuoreeltaan pelin jälkeen aika kuumana, mutta siihen oli syynsä. Sportin Erik Riska teki nimittäin kolmannessa erässä maalin, joka kuitenkin hylättiin. Tuomarin mielestä Riska teki maalinsa ns. korkealla mailalla.

– Olisimme menneet 2–1-johtoon, eikä se ollut korkea maila. Sen näki screeniltä ja omiltakin koneiltamme. Viittä vastaan pärjäsimme hyvin, mutta kuusi oli jo liikaa. Sääliä en kaipaa. Se oli kuitenkin iso virhe ja harmittaa pelaajiemme puolesta, Valtonen selvitti.

Hänen mielestään Sport pelasi Ritariareenassa ”loistavan vieraspelin”.

– Tasainen peli. Meillä oli hyvä energia, vaikka alla oli perjantain ottelu Espoossa. Olen ylpeä joka pelaajasta.

Kova kamppailu

HPK tiesi päävalmentajansa Pasi Arvosen mukaan Sportin työmoraalin ja kovan kamppailuhalun.

– Kova kamppailu se olikin alusta loppuun. Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen. Se on ratkaisevaa. Olisi voinut huonomminkin käydä Arvonen mietti. (HäSa)

Asiasanat

Menot