fbpx
Uutiset

Vihreä Lanka: Ohisalo ei lähde vihreiden puheenjohtajakisaan –"tarvitaan henkilö, jonka koko Suomi tuntee"

Ohisalon mukaan vihreillä ei ole aikaa siihen, että puheenjohtajan pitää todistella johtajuutta.
Köyhyystutkija Maria Ohisalo ei pyri Touko Aallon seuraajaksi ensi lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Varapuheenjohtaja Maria Ohisalo ei tavoittele vihreiden puheenjohtajuutta, kun vihreät ensi lauantaina valitsee Touko Aallon seuraajan. Ennakkosuosikkina pidetty Ohisalo kertoi kieltäytymisestään Vihreässa Langassa maanantaina.

Ohisalo sanoo lehdelle pohtineensa, mikä on parasta vihreälle liikkeelle. Hän painottaa, että kyseessä ei ole tavallinen puheenjohtajakilpailu vaan todella poikkeuksellinen tilanne.

– Puheenjohtajan pitää hypätä nopeasti liikkuvaan junaan ja alkaa heti nostattaa vaalitunnelmaa. Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee, Ohisalo perustelee.

Ohisalo oli ehdolla puheenjohtajaksi kesällä 2017, jolloin Touko Aalto tuli valituksi.

– Silloin minulla olisi ollut kaksi vuotta aikaa osoittaa, että puoluetta voi johtaa eduskunnan ulkopuolelta. Nyt minun pitäisi todistella liikaa johtajuuttani. Siihen meillä ei ole aikaa, hän analysoi puolueensa tilannetta.

Köyhyystutkija Ohisalo on toiminut Touko Aallon sijaisena reilun kuukauden.

Ylen kyselyssä Ohisalo oli puoluevaltuuskunnan suosikki pätkäpuheenjohtajaksi. Häntä on kehuttu myös tv-esiintymisestä, jossa hän pystyi haastamaan pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

Ohisalo kertoo myöhemmin tällä viikolla, ketä hän tukee pätkäpuheenjohtajaksi. Halukkaaksi on toistaiseksi ilmoittautunut vain kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, jota ei pidetä kaikkein varteenotettavimpana nimenä kisassa.

Muina mahdollisina ehdokkaina on mainittu kansanedustajat Ville Niinistö, Pekka Haavisto ja Emma Kari sekä Sitran vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen.

Niinistö toimi puheenjohtaja täydet kolme kautta ennen Touko Aaltoa. Säännöt eivät tässä tilanteessa kuitenkaan estäisi hänen uutta puheenjohtajakauttaan.

Ohisalo ei ottanut Vihreässä Langassa kantaa, aikooko olla ehdokkaana ensi kesäkuussa, kun vihreät valitsee puheenjohtajan uudelle kaksivuotiskaudelle.

Menot