fbpx
Uutiset

Vihreää valikoivaa demokratiaa

Heidi Hautala keräsi kiitosta presidentinvaaleissa. Tässä ei ole ihmettelemistä, sillä hän oli tehnyt hyvin kotiläksynsä ja osaa esiintyä.

Hautala oli täyte-ehdokas, joka ei suostunut täyte-ehdokkaaksi.
Asiallisten puheenvuorojen ohella suomalaiset saivat kuitenkin taas annoksen vihreää ilosanomaa kansalaisyhteiskunnasta.
Mitä se on? Sitä, että kaikki osallistuu.
Heidi Hautala suhtautuu kansanvaltaan yhtä lapsellisesti kuin 15-vuotias teini.
Kansalaisyhteiskunta on kupla – jasitä on varsinkin sen vihreä malli.

Vihreiden papereissa kansanäänestys on aidointa demokratiaa. Kun kansaa kuullaan, kansa päättää.
Voisi kuvitella, että vihreät toimivat politiikassa kuuliaisesti sen mukaan mitä kansa päättää.

Mitä vielä! Vihreät vaativat aikanaan ydinvoimasta kansanäänestystä. Samaan hengenvetoon he ilmoittivat vastustavansa ydinvoimaa olipa kansan kuulemisen tulos aivan mikä tahansa.

Tämä vihreiden kanta on edelleen voimassa.
Demokratiaa huutaville vihreille kansanvalta on tosiasiassa paha ongelma.
Otetaanpa ydinvoiman rinnalle esimerkiksi jonkun Pohjois-Suomen metsätilkun hakkuu. Pitäisikö paikallisen väestön saada päättää puiden kohtalosta? Jos paikallisen kansanäänestyksen tulos puoltaa parturointia, seisovatko vihreät päätöksen takana?

Vastaus on selittelyittä selvä: tässä asiassa vihreitä ei kansanvalta kiinnosta.

Kenellä ylipäätänsä on äänioikeus paikallisessa suomalaisessa metsä-äänestyksessä. Kuinka paljon ääniä jyvitetään ympäristöjärjestö Greenpeacelle?

Jos Helsingin VR:n makasiinien kohtalosta olisi järjestetty kansanäänestys, olisivatko vihreät tukeneet purkua, jos se olisi ollut enemmistön tahto? Älä unta näe…

Greenpeace on ollut aina vihreiden lempilapsi, järjestöjen Järjestö.
Ympäristöjärjestö on kuitenkin yhä kaikkea muuta kuin demokraattinen järjestö. Greenpeace ottaa vastaan kumartaen rahaa, järjestön asioista päättää yksinvaltaisuuden hengessä pieni itseään täydentävä kuppikunta.

Selitys järjestödemokratian syrjäyttämiselle on kaunis. “Voimme nopeasti ja ilman turhaa byrokratiaa tehdä tärkeitä päätöksiä”, kertoo Greenpeacen nettisivu.

Demokratia haittaa tärkeiden päätösten tekemistä!
Vihreät eivät toki vastaa Greenpeacesta, vaikka se onkin puolueen lellikki. Vihreät eivät ole kuitenkaan koskaan asettaneet edes kyseenalaiseksi Greenpeacen sisällä rehottavaa suoranaista diktatuuria!

Vihreiden käsitys kansanvallasta on kauniisti ilmaistuna valikoiva.
Yhteiskunta ei ole olemassa siksi, että ihmiset osallistuvat, tulevat kansalaisvaikuttamisen rattaiksi. Vastuullinen vaikuttaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, se ei ole mustatuntuu-tunnevyöryä.

Monimutkaistuvassa maailmassa edustuksellinen demokratia on sittenkin äärimmäisen toimiva tapa hoitaa yhteisiä asioita.

Menot