Uutiset

Vihreät lopettaa puoluelehden rahoittamisen – Päätös johtaa todennäköisesti Vihreän langan lakkauttamiseen

Päätöstä perustellaan sillä, että puoluelehti on pystynyt tavoittamaan vain pienen osan kasvaneesta määrästä Vihreiden kannattajia.
Vihreiden puoluehallitus päätti lopettaa puoluelehti Vihreän Langan rahoituksen. Kuva: Mauri Ratilainen
Vihreiden puoluehallitus päätti lopettaa puoluelehti Vihreän Langan rahoituksen. Kuva: Mauri Ratilainen

Vihreiden puoluehallitus on päättänyt viime viikonlopun kokouksessa, ettei Vihreät ei jatka puoluelehti Vihreän Langan rahoittamista nykyisen sopimuskauden päättyessä vuodenvaihteessa.

Vihreät on Vihreän Langan suurin rahoittaja, ja päätös todennäköisesti johtaa lehden lakkauttamiseen.

– Vihreistä kiinnostuneiden ihmisten määrä on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Puoluelehti pystyy tavoittamaan heistä vain pienen osan, eikä levikin kasvattaminen ole onnistunut 450 000 euron vuosittaisella rahoituksella, Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen perustelee rahoituksen lopettamista tiedotteessa.

Liikasen mukaan yhä useampi Vihreiden kannattaja seuraa ja käy poliittista keskustelua sosiaalisen median kanavissa.

– Haluamme palvella heitä paremmalla läsnäololla, uusilla osallistumismahdollisuuksilla ja ajantasaisella tiedolla Vihreiden politiikasta.

Lehti syntyi aikana, jolloin jäseniltä puuttui keskustelukanava

Liikasen mukaan Vihreällä Langalla on ollut tärkeä tehtävä läpi vihreän liikkeen historian. Vihreiden puoluelehti syntyi aikana, jolloin vihreän liikkeen jäseniltä puuttui keskustelukanava, eikä Vihreiden politiikka päässyt esille valtavirran mediassa.

– Nämä kummatkin asiat ovat tänä päivänä muuttuneet, Liikanen sanoo.

Liikanen painottaa, että toiminnan alasajosta päätetään hyvää omistaja- ja työnantajapolitiikkaa noudattaen.

Vihreän Langan työntekijät ja päätoimittaja Riikka Suominen ansaitsevat suurimmat mahdolliset kiitokset tärkeästä työstään vihreän liikkeen puolesta. Haluan kiittää myös kaikkia muita Vihreän Langan tekijöitä kautta vuosien, Liikanen sanoo.

Puoluelehti on ollut jäsenetu Vihreiden jäsenille. Jatkossa jäsenille tarjotaan uusia mahdollisuuksia osallistua ja saada tietoa Vihreiden toiminnasta.