fbpx
Uutiset

Vihreiden Toivolan ilmoittamat summat eivät täsmää säätiön kertomiin palkkioihin - säätiön luvut tuhansia euroja isommat

Vihreiden Jani Toivolan sidonnaisuusilmoituksissaan kertomat tiedot eivät vastaa summia, jotka Lasten ja nuorten säätiö kertoo maksaneensa Toivolalle.

Toivola on ilmoituksensa mukaan saanut sekä vuonna 2015 että 2016 säätiöltä 4 800 euroa. Säätiöstä taas kerrotaan STT:lle, että vuonna 2015 Toivolalle on maksettu 9 426 euroa ja vuonna 2016 taas 8 500 euroa.

Toivola ei ehtinyt torstaina kommentoimaan asiaa STT:lle. Hän sanoi selvittävänsä asian perjantaiaamuksi.

– En ehdi nyt sitä asiaa selvittämään. Luulen, että siinä menee aamuun. Olen nyt sellaisessa tilanteessa, etten pysty kaivamaan verotietoja, joiden perusteella olen tehnyt ilmoituksen, (ja katsomaan) miksi ne eivät täsmää, Toivola sanoi STT:lle iltapäivällä.

Kansanedustajan pitää tehdä vuosittain sidonnaisuusilmoitus edustajantoimeen kuulumattomista tehtävistä. Samalla ilmoitetaan edellisvuoden tulot muusta kuin kansanedustajan työstä. Tulot pitää ilmoittaa, jos yhdestä tulonlähteestä saadut tulot ylittävät 5 000 euroa.

Vuonna 2016 antamassaan ilmoituksessa Toivola on kertonut saaneensa vuonna 2015 yhteensä 10 500 euroa, joista 4 800 euroa on tullut Lasten ja nuorten säätiöltä.

Vuonna 2017 Toivolan silloinen avustaja ilmoitti, ettei Toivolalla ole muutettavaa aiempaan ilmoitukseen. Näin vuoden 2016 ilmoitus jäi sellaisenaan voimaan, eduskunnan asiakirjatoimistosta kerrotaan.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio sanoo, että jos sidonnaisuusilmoituksissa on vääriä tietoja, kansanedustajalta pyydetään korjausta.

– Äkkiseltään kurinpidollista saati rikosoikeudellista seuraamusta ei ole, Rauhio sanoo.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin Toivolan säätiöltä saamista palkkioista.Maksaa taksimatkoja takaisinToivola kertoi torstaina eduskunnassa aikovansa maksaa takaisin eduskunnan taksikortilla laskuttamiaan taksimatkoja. Toivola sanoi maksaneensa taksikortilla yhdeksän taksimatkaa, jotka hänen olisi pitänyt maksaa itse. Kaksi näistä hän kertoi laskuttaneensa vahingossa myös Lasten ja nuorten säätiöllä. Matkat tulivat Toivolan mukaan esille, kun hän kävi läpi Lasten ja nuorten säätiön kanssa vuosien 2015-2017 yhteistyötä.

Toivola pyysi toimintaansa anteeksi.

– Erityisen pahoillani olen siitä, että ovat olleet nämä muut asiat, jotka ovat varmasti koetelleet ihmisten luottamusta minuun henkilönä, mutta myös ylipäätään päättäjiin ja eduskuntaan ja yhteiskuntaan.

Iltalehti uutisoi viime viikolla Toivolan taksiajeluista. Lehden mukaan hän on tällä vaalikaudella käyttänyt taksia 1 039 kertaa, mistä on kertynyt 22 000 euron kulut. Lehti myös kirjoitti Toivolan nostaneen korotettua kulukorvausta Riihimäellä olevasta asunnosta, vaikka hän asuu Helsingissä. Uutisoinnin jälkeen Toivola siirsi perheensä osoitteen Helsinkiin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005841340.html

Asiasanat

Menot