Uutiset

Vihti otti toisen kiinnityksen

Hämeenlinnan Paukun ja Vihdin Pallon toinenkin naisten superpesiksen karsintaottelu oli tiukka. Lauantaina joukkueet ratkaisivat voittajan vasta kotiutuslyöntikilpailussa, mutta sunnuntaina Vihti sai otteluparissa toisen voittonsa jo kahden jakson aikana. Paukku pääsi vielä toisen jakson viimeisessä vuorossaan tasoihin mutta ei onnistunut siirtämään ratkaisua supervuoropariin. Vihti vei ottelun lukemin 1–0 (5–2, 4–4) ja on voiton päässä ensi kesän superpesispaikasta.

Paukun pelinjohtaja Toni Ojala ei ollut tappion jälkeen kovinkaan pettynyt.

– Ehkä tämä on kuitenkin pesäpalloa parhaimmillaan, kun pelataan tällaisia pelejä, ja ne ovat vielä tiukkoja. Vastustaja on kuitenkin sarjatasoa ylempää. En voi vieläkään sanoa muuta kuin sen, että olen ylpeä taistelusta ja näistä likoista. Meillä on ollut monenlaisia vastoinkäymisiä ja vaikeuksia, mutta silti pelaamme tällä tasolla, Ojala sanoi.

Ensimmäiseen jaksoon Ojala kaipasi lisää tarkkuutta.

– Annoimme sen aikana kaverille muutaman helpon käsistä, mutta peli on tällaista. Jostain juoksuja aina tulee. Ensimmäisellä jaksollakin olimme ihan hyvin pelissä mukana verrattuna lauantaihin. Toisen jakson nousu lopussa oli hyvä. Pitää antaa kuitenkin tunnustusta vastustajallekin. Tämän verran, eli tosi vähän, se on meitä parempi.

Vihti karkasi toisella jaksolla neljän juoksun johtoon, kun Lotta Immonen kotiutti kaksi kertaa Emmi Hytösen ja kerran Hanna Järven, ja Tiia Kantanen onnistui lyömään Immosen kolmoselta kotiin. Paukku tuli kuitenkin tasoihin kolmen viimeisen sisävuoronsa aikana. Outi Aho löi ensin kolme juoksua, jotka Eveliina Vartiainen, Minna Varis ja Sanni Järveläinen toivat. Marjukka Mäkinen puolestaan sai kotiin Vartiaisen. Kahdessa viimeisessä Paukun juoksussa Vihdin lukkari Annika Färm ei saanut polttoheittoa kiinni.

Paukku ja Vihti kohtaavat kolmannen kerran keskiviikkona Vihdissä. Paukun on otettava voitto, jos se haluaa siirtää ratkaisun ensi viikonloppuun. Joukkueet kohtaavat tarvittaessa lauantaina Hämeenlinnassa ja sunnuntaina Vihdissä.

– Meidän ei pitäisi juoksuttaa etenijöitämme laittomilla näin paljon. Vaihtopeleihin tarvitaan lyönteihin yksinkertaisuutta. Omiin juttuihin pitää luottaa. Nytkin teimme tilanteet omilla loistavilla lyönneillä. Lyönteihin ei pidä miettiä kolmos- tai nelosvaihtoehtoa. Toisaalta nämä ovat meille erilaisia pelejä kuin olemme tähän asti pelanneet. Kasvamme koko ajan, ja Vihti joutuu tekemään kovan työn, jos se haluaa katkaista sarjan keskiviikkona, pelinjohtaja lupasi.

Sunnuntain ottelua seurasi Hämeensaaressa 460 katsojaa. Ojala haluaa kokea samanlaista pesistunnelmaa vielä tällä kaudella Hämeenlinnassa.

– Jo tämän yleisön takia emme halua sarjaa vielä lopettaa. Tulemme vielä lauantaina tänne pelaamaan. Kylmät väreet menivät kaarella näin loistavan kotiyleisön edessä, hän kiitti.

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020